שאלה רפואית בקשר ל"פרלות" ובדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

20/11/2009 | 10:48 | מאת: רונה

שלום, בעבר התכתבתי עימך בקשר להתלבטות בין שתל ה- Vibrent Sound Bridge. עברתי ביקורת אצל הרופאה ד"ר מיגירוב בתל השומר, ואישרו לי לקבוע תור הניתוח. לצד השמחה שהדברים מתקדמים, עלי לעבור בלי קשר לשתל, כל שלושה חודשים ביקורת אצל הד"ר לבדוק שהאוזן לא הצמיחה "פרלה" (ממה שהבנתי רקמת אפיתל סגורה באורך של מ"מ). היו לי 2 גידולים כאלה אחד 5 מ"מ והשני 3 מ"מ בתקופה של חצי שנה, כאשר כל פעם הד"ר הייתה צריכה לעשות לי ניתוחון בתעלה להוציא אותן. כמובן שאסור לי יומיים לשים מכשיר שמיעה (וזה אחד הגורמים שדחף אותי לניתוח של השתל- שתהיה לי שמיעה רציפה לא משנה מה קורה באוזן). מתסכל אותי כל פעם לעבור ניתוחון כזה בעיקר כי יש לי סחרחורת אחר כך איזה רבע שעה, ורציתי לשאול האם יש סיכוי כלשהו שהפרלות יפחתו עם הזמן ועם אוזן מאווררת בלי אטימה? שאלה נוספת- אני עומדת בקרוב לעשות בדיקת שמיעה מעודכנת גם כדי לקבל החזר על שעון מעורר לכבדי שמיעה שקניתי וגם שיהיה מצב שמיעה עדכנית לניתוח. שאלתי היא האם אני יכולה לבקש מהקלינאית לבדוק הבנת דיבור בהולכת עצם במקום באוויר באוזן זו? יש לי שתי סיבות: הראשונה שגם עם עוצמה גבוהה אני שומעת מילים עם הד דרך הולכת אוויר וזה יכול לשבש את המבחן מאוד, והשנייה שלבדוק עד כמה אני מבינה דרך גישה ישירה לאוזן הפנימית יתן לי אינדיקציה (אומנם לא מדויקת) כלשהי למה אבין עם השתל, ויתן לי ציפייה מציאותית בקשר לתפקוד איתו. האם צריך לבקש מהרופא שירשום לי מפורשות בטופס ההפניה לעשות כך? תודה על התשובה מראש.

21/11/2009 | 17:29 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רונה את יכולה לבקש מהקלינאית לשוחח איתך דרך העצם, אין טעם בבדיקת ה "דיסקרימינציה" משום שאין נורמות ברורות להבנת דיבור דרך העצם, אבל מספיק חזרה על מילים ארוכות או שיחה חופשית כדי שתרגישי. בכל מקרה זכרי שסאונד ברידג' אינו שתל BONE אלא מכשיר שמיעה מושתל על שארית שרשרת העצמות, ונכון שהוא קצת מרטיט אבל זה מנגנון לגמרי אחר מאשר הBAHA. שיהיה בהצלחה בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס