צילצולים באוזניים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

30/10/2009 | 01:01 | מאת: ליאור

שלום לך ד"ר לפני כ חודשים החלו לי צילצולים בשתי האוזניים, בקרתי אצל רופא א.א.ג וקבלתי לצרוך במשך 3 חודשים פליקסונז תרסיס לאף. אני משתמש בתרסיס זה כחודש אך עד כה אין שינוי כלל יש לי נחיר אחד סתום כל הזמן, הבנתי מהרופא שהבעיה באוזן נובעת מהאף ואפשר דרך ניתוח לטפל בבעיה אני פוחד מהניתוח מה האפשרויות הנוספות לטפל בבעיה ?? תודה ויום טוב.

30/10/2009 | 10:10 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב טיניטוס יכול להיות נלווה לאוורור לקוי של האוזניים ולליקוי שמיעה אפילו זמני (בשל למשל נוזלים באוזניים או גודש או דלקת...). אם יש בעיה כרונית באף, היא יכולה לגרום להפרעה מתמשכת באוורור האוזניים, אבל ניתוח אף מיועד לפתוח את האף ולא לטפל בטיניטוס. מסיבה זו הייתי שוקלת את הנושא ומבהירה חזור והבהר - שניתוח אף אולי יעזור ואולי לא לנושא הטיניטוס, ובוודאי שהוא לא מיועד לטיפול בטיניטוס. אם צריך לעבור את הניתוח הוא ממש לא קשה וההחלמה קלה ונסבלת. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223 , 03-5272477

30/10/2009 | 12:15 | מאת: ליאור

שלום לך שוב ד"ר, תודה על התשובה המהירה שאלתי השניה היא מה כרוך בניקוי תעלות האוזניים ע"מ להנמיך את רעש המעצבן הזה? תודה ויום טוב לך.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס