טיניטוס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

29/10/2009 | 00:09 | מאת: שירה

שלום לך ד"ר יקרה יש לי כמה שאלות בנוגע לטיניטוס-לראשונה התחלתי לשמוע צפצופים גבוהים באוזן ימין לפני כ חצי שנה,היתה הקלה משמעותית לכמה חודשים ולפני כמה ימים זה חזר. 1.האם לקיחת אנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין 100 מ"ג יכולה להשפיע לרעה?(קראתי בעלון שזה יכול לגרום לצפצופים).? 2.איך אפשר להסביר את זה שהיתה הקלה משמעותית ועכשיו זה חזר,האם יש גורמים שמשפיעים לרעה?,מלבד מצבי דחק. 3.איזה דרכים קיימות להתמודדות כשזה שב וחוזר? אודה מאוד לשתובה כנה תודה!

30/10/2009 | 10:08 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב יכול להיות שהיה קשר לתרופה אבל הדבר לא קשור לסיכויי ההרגעות של הטיניטוס. המוח יודע לסנן את הטיניטוס אבל מצבי דחק מעוררים אותו באמת שוב לפעמים, והוא שוב יכול להרגע בתהליך מוחי אוטומטי (לא רצוני כך שאין לך מה להתעקש...). מאחר ואצלך כבר היתה רגיעה - לפחות ברור לי (ולך גם אני מקווה) שהמוח שלך יודע להחליש את התופעה וזה כבר מצוין. את יכולה לקרוא עוד אם מתחשק לך דרך הקישור המצורף, או פשוט לעזוב את הנושא ולתת למוח לעשות את שלו :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223 , 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס