2 בעיות

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

15/10/2009 | 13:37 | מאת: טל

שלום ד"ר, יש לי 2 בעיות שאני לא יודעת אם יש קשר ביניהן. אני בת 31, בריאה. הבעיה הראשונה היא שאני סובלת מרגישות ייתר לרעש (הבנתי שזה נקרא היפראקוזיס). גם כשאני ישנה אפילו ציוץ הציפורים יכול להעיר אותי (וכמובן כשאני ערה אני מרגישה שאין לי יכולת להתגונן מכל רעש קטן ביותר וזה מפריע לי מאוד). השאלה שלי: למי לפנות? האם אפשר לטפל בזה דרך קופת חולים? (הבנתי שיש שיטת טיפול שנקראת TRT אבל למי לפנות כדי לקבל טיפול?) הבעיה השניה היא שבשלוש השנים האחרונות, בכל פעם אחרי טיסה לחו"ל, בערך 3 ימים לאחר הטיסה הראשונה, מתחילות לי סחרחורות שנמשכות שבוע וחצי-שבועיים. הסחרחורות גורמות לתחושה כאילו אני נמצאת על אוניה, ומקשות עלי לבצע פעולות פשוטות. הן קורות בכל מצב, בעמידה, בישיבה ובשכיבה. זה לא מלווה בבחילות. לפי הסימפטומים זה נשמע כמו ורטיגו קל אבל השאלה היא מה בטיסה מעורר את זה והאם אפשר למנוע את זה מאחר והפסקתי לטוס בגלל זה (אני יודעת שלאחר כל טיסה יש לי שבועיים בהם אני בקושי מתפקדת). האם יש מה לעשות בנושא? תודה רבה

15/10/2009 | 13:46 | מאת: טל

שלום, שכחתי להוסיף שרגישות הייתר לרעש אינה מתבטאת ברעשים רציפים / מונוטונים אלא רק בכאלה שקוטעים לי את הרצף של השקט. זאת אומרת שרעש של מזגן, מקרר, מאוורר וכל רעש רקע מונוטוני שאין בו שום שינוי לאורך זמן - לא מפריע לי, לפעמים אפילו מקל עלי.

15/10/2009 | 21:16 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי טל, נכון הוא שהטיפול הנכון לחוסר הסבילות לרעש נקרא TRT. חלק מקופות החולים לעיתים משתתפות בטיפול דרך החזרים של ביטוח משלים אם הטיפול נעשה על ידי רופא. כל מה שקשור לברור רפואי ואם יש ליקוי שמיעה וצריך מכשירי שמיעה - גם קיימת השתתפות של הקופות, אבל כל מקרה לגופו של עניין. נושא הסחרחורת דורש ברור כולל הדמייה כדי לראות אם אין בעיה ברקע, ולשם כך כדאי לפנות למרפאת סחרחורת. הנושא של רעשים פתאומיים ורעשים קבועים - כמובן שרעש פתאומי יותר "מחריד" ומורגש כך שמה שאת מתארת הוא הגיוני מאוד. את יכולה לקרוא עוד בנושא של טיפול TRT דרך הקישור הרשום אחרי השם שלי :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223, 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס