בעיית שמיעה כללית

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

29/08/2009 | 14:52 | מאת: רחליתה

אני בת 72, סובלת מטיניטוס מזה 5 שנים, דבר שהתרגלתי אליו ומנסה להדחיק, בד"כ בהצלחה. עם זאת, מזה זמן מה יש לי תחושה שמתחילה לי בעיית שמיעה (ובמיוחד באוזן ימין): כשאני נוהגת והנוסע שלידי מדבר ישר (בלי להפנות את פניו לכיוון שלי), אני בד"כ לא קולטת מה שאמר. אותו דבר בתיאטרון: כשהשחקנים מדברים אחד עם השני בקול נורמלי, ולא בכיוון הקהל, שוב איני קולטת את הנאמר, וכמובן שזה מתסכל. כנ"ל גם בקולנוע: בסרטים החדשים מדברים יותר בשקט, מהר ובולעים מילים, ואני מתקשה לקלוט. גם בטלפון זה קורה לי לפעמים, ביחוד כשמדברים מהר. האם זו בעיית שמיעה בלבד או אולי גם קושי בקליטה של דיבורים לא ברורים? אני חושבת שזה שילוב של שניהם, נכון? שלשום ביקרתי אצל רופא אא"ג והוא הפנה אותי לבדיקת שמיעה והתאמת מכשיר, בציינו שהוא לא הכרחי אלא נתון להחלטתי בלבד. האם במקרה כמו שלי מכשיר יעזור? ואיזה סוג? מרוב פרסומות בעיתונות הכללית ועוד יותר בעיתונות העוסקת בבריאות, אני מבובלת לגמרי. קראתי באחד הפרקים בפורום הזה, בו את מציינת שמכשיר שמיעה גם עוזר בעידון/ מיתון/ הפחתת הטיניטוס. אולי כבר בגלל זה זה כדאי? תודה רבה!

29/08/2009 | 23:09 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב בלי לראות את בדיקת השמיעה איני יכולה לציין אם מדובר בבעיה גבולית או שצריך מכשירי שמיעה. כשיש טיניטוס וליקוי שמיעה חשוב מאוד להתאים מכשיר שמיעה באופן נכון ואז יכולה להיות הקלה בטיניטוס אצל רוב האנשים. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223, 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס