אוזן סתומה ונימול בלחי שמאל

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

24/08/2009 | 12:04 | מאת: פרח

אני בת 37 לפני כשבועיים הרגשתי אטימות חזקה באוזן שמאל חשבתי לתומי שנכנסו לי מים לאוזן אבל למעשה זה לא השתחרר ,רופא א.א.ג שלח אותי לבדיקת שמיעה אשר גילתה שיש לי לקוי שמיעה בינוני באוזן שמאל. הרופא נתן לי טיפול של סטרואידים _60 מ"ג כל יום למשך 5 ימים ראשונים ולרדת בהדרגה עד ליום העשירי. הרופא אמר שהסיכוי להציל את השמיעה הוא בין 20%-30% כיוון שהתחלתי את הטיפול בערך 12 ימים לאחר שהרגשתי שמשהו לא תקין. כיום זה היום הרביעי שאני לוקחת את הכדורים והאטימות באוזן אכן השתחררה אך קיים נימול עדיין באזור האוזן והלחי. אני מאוד לחוצה מהמצב וברצוני לשמוע את חוות דעתך בנושא ...האם יכולה להיות קיימת חוץ מלקוי שמיעה בעיה נוספת חלילה (גידול על עצב השמיעה) אודה על תשובה בהקדם ועל ייעוץ לגבי המשך טיפול

24/08/2009 | 20:22 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב חשוב שתקפידי מאוד על מנוחה, לא רק סטרואידים, והסיכוי הוא באמת כפי שהרופא ציין, לצערי הרב. חבל שלא התחלת טיפול תוך יום :) תבדקי שאין בעיה של חסר 12B חומצה פולית או ויטמין D. בכל מקרה יהיה צורך בבדיקת MRI בהמשך. הסיכוי לגידול וכל מיני "חס וחלילה" שכאלה = באמת קלוש. אפשר לחייך ולחזור לאופטימיות זהירה אבל לא להזניח את הברור הרפואי. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223, 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס