חיפה נשר

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

13/08/2009 | 10:27 | מאת: רות

א-מן הראוי שמשרד הבריאות יצרטף אזהרה (כמו בסיגריות וכו') שרעש עודף גורם להפחתה בשמיעה. חבל שלא מצרפים חוברת הסברה לכל הרמקולים וווקמנים ומכשירי הסטריאו למינהם. הדרכה ציבורית למניעת הפחתת שמיעה מצטברת כבר בגיל צעיר. ב-אוזניים "יבשות" -אין לי הפרשות באוזניים, אך תמיד מגרד לי ויוצא לי מהן "קשקשי עור יבשים). כיצד מטפלים? -זה לא גורם לכאב רק לגרד וטירדה. תודה על התשובה

13/08/2009 | 23:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. נכון מאוד, ועל כן למשל קיים החוק נגד רעש חזק בחתונות. חבל רק שלא כופים את החוק באופן רציני. 2. אם מגרדים עם קיסמים יש יובש... כך שקודם כל - אסור לחטט בכלל, ולא לסבן אוזניים. אם יש הפרשה צריך לגשת לרופא לבדיקה. יתכן שיש דלקת של העור החיצוני (דרמטיטיס) ואז אפשר לגשת לרופא עור להערכה וקבלת טיפול. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, www.tinnitus.co.il 04-6225223, 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס