בחור שאינו מרכיב מכשירי שמיעה: מה הנזק?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

12/08/2009 | 15:33 | מאת: אביגיל

שלום, אודה לך אם תוכלי להסביר את המשמעות של אי-הרכבת מכשירי שמיעה. מדובר בבחור בן 22.5 עם ירידה בשמיעה של כ-40 DB בכל אוזן. הוא הרכיב מכשיר (אחד) במשל כמה שנים (בגילאי 8-12) ומאז הפסיק. ניסינו להתאים לו מכשיר מתקדם יחסית לפני 5-6 שנים, אך למרות המכשיר המתקדם הוא לא הסתדר איתו. הבחור מתפקד במלוא מובן המילה: שירת בצבא, כרגע עובד כמנהל רשתות מיחשוב ונרשם לאוניברסיטה. יחד עם זאת, הוא מאד מאד עייף (בריא לחלוטין)! הועלתה השערה שהוא עושה קומפנסציות ולכן מאד עייף. למרות תפקודו המלא יחסית, אני מאד מודאגת בשל העובדה שהוא אינו מרכיב מכשירי שמיעה ושמיעתו עלולה להינזק אף יותר. האם יש מחקרים וסטטיסטיקות שתןמכות בכך?

12/08/2009 | 15:36 | מאת: אביגיל

בהמשך למייל הקודם: הפגיעה אצלו היא עצבית. המון תודה מראש, אביגיל

12/08/2009 | 20:15 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קודם כל אם יש ליקוי שמיעה דו צדדי צריך שני מכשירי שמיעה. כשאין מכשירים תתכן באמת עייפות, תתכן הפסקת הקשבה והפרעה בקומוניקציה. העובדה שאינו משתמש במכשירים לא תפחית את השמיעה אבל תפגע בהרגלי ההקשבה והתקשורת.העובדה שהליקוי עצבי לא משנה את התשובה. ובכלל - תשלחי אותו אלי ואני אעשה לו שטיפת מוח :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, 04-6225223, 03-5272477

12/08/2009 | 21:40 | מאת: אביגיל

שלום ד"ר מרק, ראשית תודה על התגובה המהירה. האם תוכלי לפרט לגבי הפגיעה בהרגלי ההקשבה והתקשורת? אני אבדוק במקביל את האפשרות של הפנייתו אלייך. המון תודה, אביגיל

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס