טינטון?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

17/07/2009 | 03:46 | מאת: שאלה

בת 27, חודשיים אחרי מחלת הנשיקה. לאחרונה הופיעו סימנים מוזרים של הירדמות בזרוע וברגל ועל כן הופניתי לבדיקות VEP, SEP, וBERA. שתי הבדיקות הראשונות יצאו תקינות. בבדיקת הברה הגל הראשון לא עבר בצד ימין, יתר הגלים תקינים דו"צ, ו"לא נצפה נזק מיאלינטיבי". וכמעט מהרגע שקראתי את התוצאה יש לי מין ציפצוף ממושך כזה באוזן ימין, כאילו מישהו לחץ על איזה כפתור שמשמיע את אותו הצליל כל הזמן. זה התחיל רק לאחר שקראתי את התוצאה ודי נלחצתי - גם מפחד שאיאלץ לחיות עם זה וגם מפחד שזה סימן לטרשת נפוצה (אותה כנראה חיפשו בכל הבדיקות). השאלות: 1. האם טינטון יכול להיות פסיכוסומטי (זה התחיל רק אחרי שקראתי את תוצאת הבדיקה..) 2. האם טינטון זה סימן לטרשת נפוצה? 3. האם אני יכולה להיאחז בתקווה שזה איזה סיבוך של מחלת הנשיקה הדי חריפה שפקדה אותי ושזה אולי יעבור כמו כל התופעות הנוירולוגיות האיומות האלה שמדירות שינה מעיני? אודה לתשובתך וממש סליחה על האורך.

20/07/2009 | 20:09 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הצליל שאין לו מקור חיצוני הוא באמת טיניטוס. גם אני הייתי נכנסת ללחץ אם היו אומרים לידי טרשת.... אז אני מאוד מבינה אותך. העובדה שהוא החל בשלב של לחץ רציני - דווקא מרגיעה אותי וגורמת לי לא לאיים עלייך בברור רציני בנושא הטיניטוס אלא אני מתיחסת אליו כעת יותר כאל תופעה שולית הנלווית לסטרס. ואני לא קוראת לזה "פסיכוסומטי" כי עצם ההגדרה מעליבה לטעמי... בכל מקרה, גל ראשון של BERA לרוב אינו ברור אם יש הפרעה באוזן עצמה או ליקוי שמיעה. האם ביצעת בדיקת שמיעה ? בדיקת אוזניים אצל אא"ג ? טנטון לרוב לא מלווה חולים עם טרשת נפוצה, וזה לא חלק מהתופעות. האם ביצעת בדיקות דם כולל 12B חומצה פולית תפקודי בלוטת מגן קלציום מגנזיום... כי הרדמויות קורות לעיתים כשיש חוסרים מוזרים בויטמינים ומינרלים. מחלת הנשיקה מייצרת תופעות מוזרות ביותר שכל אחת מהן יותר מוזרה מהשנייה כך שלא הייתי שוללת קשר למחלת הנשיקות. הרבה שלווה ורגיעה ! ספרי לי מה קורה בהמשך הברור. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, 04-6225223, 03-5272477

21/07/2009 | 21:31 | מאת: שאלה

על האמפתיה ועל התשובה המפורטת. עשיתי בדיקת שמיעה באמצעות בדיקות VEP ו-SEP אליהן הפנה נוירולוג ויצאו תקינות. לצערי זה ממשיך ואני סובלת. אני ממש מקווה שזה איזה שריד של מחלת הנשיקה שייעלם כלעומת שבא ולא יישאר כדייר קבע. קשה לי להגיע לשלווה ורגיעה מכיון שהעייפות שמלווה את המונוקלאוזיס מסרבת לחלוף, מצוננת כל הזמן וחום עולה ויורד. הבנתי שאין לרפואה כ"כ מה להציע כדי להעיף את המטרד הזה, למעט מיסוך וטיפולים מעין פסיכולוגיים-התנהגותיים - האמנם?

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס