טינטון וטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

26/05/2009 | 00:35 | מאת: נעמה

שלום רב, אני סובלת מטינטון מזה חודש,בבדיקות הכל יצא תקין בשבוע האחרון הטינטון היה נסבל,אבל הוא חזר לעוצמה מציקה מאוד ביומיים האחרונים,ואני מאוד בדיכאון מהמצב,וקשה לי מאוד לשמור על מצב רוח אופטימי בגלל שאני נגד טיפול תרופתי פסיכיאטרי,אני מאוד חוששת אפילו לחשוב על עצמי מגיעה למצב שאצטרך... רציתי לשאול באיזה מין המצבים של הטינטון ממליצים על טיפול תרופתי?,ולמה יש אנשים שלהם זה מומלץ וכאלה שלא? האם הטיפול נחשב ליעיל?או שזה יכול להפוך למסע מפרך ומייאש של ניסיון של תרופות שונות? האם מישהו כאן הסובל מטיניטוס יכול לשפוך קצת אור בנושא התרופתי מהחוויות או מהידע האישי שלו? ובכלל האם טיפול בשיטת trt הוא מומלץ ואף אפקטיבי?ואם כן,מהם היתרונות בשיטת טיפול זו? אשמח לקבל עצות ממי שסובל מהבעיה,או שסבל בעבר. תודה

26/05/2009 | 23:44 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כשהטיניטוס משבש לגמרי את סדרי החיים אפשר להעזר בתרופות הרגעה קלות ונעימות שלא גורמות להתמכרות כמו קלמנרבין. אם צריך משהו יותר חזק אפשר באופן כמעט חד פעמי לקחת קלונקס. טיפול תרופתי בתרופות הרגעה אנטי חרדותיות וכו' לא יעיל כנגד טיניטוס אלא גורם לאדם לקטר עליו פחות, וצריך לזכור שלעיתים הטיפול עשוי לגרום בפני עצמו לטיניטוס.... כך שאני לא חסידה גדולה של תרופות לנושא, ומשתדלת כמעט שלא להגיע לכך (במידת האפשר, ובכל זאת אני הרופאה הכי קונבנציונלית בעולם....) . אני אישית מאמינה גדולה ב TRT וגם מטפלת בשיטה זו, ואני מאמינה בעיקרון של שילוב טכניקה ייעוצית - קוגניטיבית עם טיפול במערכת השמיעה, כך שלא חוכמה גדולה לשאול אותי :) וכדאי לקרוא ב www.tinnitus.co.il בברכה ד"ר טליה מרק מומחית ברפואת אף אוזן וגרון יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477, 04-6225223

04/08/2009 | 11:36 | מאת: יוסי

קחי קלונקס 0.5 מ"ג באופן מידי זה ירגיע את הטינטון ויאפשר לך להיתמודד בכל השיטות האחרות אם תגיעי לדיכאון תצטרכי טיפול פסיכיאטרי

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס