ירידה בשמיעה פתאומית

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

13/05/2009 | 20:04 | מאת: ד"ר מרק טליה

בס"ד ד"ר מרק טליה שלום! לפני שבועיים חשתי באטימות באוזן שמאל ובירידה בשמיעה באוזן שמאל, ניגשתי לרופא א.א.ג ומשם הופנתי לבדיקת שמיעה דחופה לאחר שנבדקתי ולא נמצאה שום דלקת באוזן החיצונית לאחר בדיקת השמיעה נמצא כי אכן יש לי ירידה בשמיעה ופגיעה בעצב ומייד הופנתי לאישפוז ברמב"ם ל- 10 ימים שם קיבלתי טיפול של חמצן( שאיפות קרבוגן),מגנזיום דרך הוריד וסטרואידים (פרדניזון ואביטול פומיים). בוצעה לי בדיקת שמיעה כל יומים כמעקב, בסיום הטיפול שמיעתי לא השתפרה קיים עדיין ליקוי תחושתי עצבי בתדרים הגבוהים בתדרים מעל 2000 הרץ עד 30 ד"צ ב- 8000 הרץ. שוחררתי הביתה אך מצבי עדיין לא השתפר לאחר הטיפול נשלחתי לבצע בדיקת MRIעל מנת לבדוק אם קיימת פגיעה בעצב. שאלותי אלייך הן: 1) מה ניתן לעשות לאחר כל הטיפול שעברתי ולא עזר האם ישנו טיפול אחר שניתן לשפר ולהחזיר את השמיעה לקדמותה? 2) במידה ואין טיפול מה הנזק שיכול להיגרם מכאן והילך? 3) מה עליי לעשות האם אני תמיד יחוש את התחושות הלא נעימות שכיום אני חשה כמו ציפצופים באוזן, לחץ, אטימות של האוזן ומעט כאבים (עיקצוצים)? 4) מה משמעות המצב שאני כיום נמצאת בו? 5) ואם לאחר בדיקת MRI מה עלול להימצא בבדיקה ומשמעות הדבר? מה הנזק העתידי? אשמח אם תתייחסי לשאלותי אלו ושאוכל לקבל את המידע הנכון ושיהיה לי ידע בנושא ושאוכל לדעת מה לעשות בעיניין ואיזה טיפול ניתן לקבל. בברכה לירון

15/05/2009 | 17:23 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. הטיפול נכון ואין מה להוסיף בדרך כלל - מה גם שאת מתארת ליקוי קל בשמיעה ולא משהו נוראי. אם היה ליקוי עמוק היו כנראה גם מזריקים סטרואידים לאוזן תיכונה או שולחים אותך לטיפול בתא לחץ. 2. לא צפוי נזק נוסף. 3. יעבור לא לדאוג 4. המשמעות לפי איך שאת מרגישה ומה שיהיה בבדיקות שמיעה עוקבות - אם ישאר ליקוי כדאי מכשיר שמיעה. 5. MRI צפוי להיות תקין לגמרי - לרוב זה המצב :) בברכה ד"ר טליה מרק מומחית ברפואת אף אוזן וגרון יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477, 04-6225223

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס