כמה שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

12/05/2009 | 02:23 | מאת: טלי

שלום ד"ר מרק טליה. לפני כעשרה ימים הופיע לי צלצול ממושך באוזן ימין. לאחר שזה לא עבר,קיבלתי המלצה לבקר אאג. זה שלח אותי לבדיקות שמיעה שיצאו תקינות לחלוטין. (אני אבקר אצלו שוב,ביום רביעי) בבדיקת אוזניים לא התגלה שום דבר חריג,אבל יש לי כאבים שתוקפים מידי פעם וחוסר נוחות כללית באוזן ובאזור שמסביב לאוזן. בזמן שישבתי וקראתי פה בפורום על התופעה,שמתי לב שכאשר אני סוגרת את הלסת חזק,הצלצול נעלם! מהמעט שקראתי על התופעה,הבנתי שזה יכול להיות קשור גם לבעיות לסת. אני לא חושבת שהטינטון שקיים אצלי הוא פסיכולוגי ממה זה יכול לנבוע?? אשמח לתשובתך המהירה. תודה

12/05/2009 | 22:41 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב יתכן שיש כאב ממקור פרק לסת כי זה בדיוק האיזור (אוזן וסביבתה). נעילת הלסתות משנה את לחצי האויר באוזן ויכולה לשנות את תחושת השמיעה ובכך להשפיע על המוח שיסנן יותר את הצפצוף. כדאי לבצע גם בדיקות דם כולל 12B חומצה פולית TSH ספירה וכימיה כללית כולל שומני דם וסוכר, וויטמין D.אם יש חסר במשהו או כל בעיה - לטפל. טיניטוס מלכתחילה הוא לא "פסיכולוגי" אז למה שיהיה אצלך ? בברכה ובהצלחה ד"ר טלי מרק מומחית ברפואת אף אוזן וגרון יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477, 04-6225223

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס