טנטון (אולי) ומוסיקה ששומעים בראש

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

28/03/2009 | 21:04 | מאת: אלכסנדרה

שלום לך דר'טלי מרק, קראתי בעיון חלק מפניות האנשים ומתשובותיך והתרשמתי מידע רב ומקצועיות. אימי בת השמונים סובלת מזה כמה שבועות מזמזום וצילצול וכן מוסיקה שחוזרת על עצמה (קולית), הגורמים לה סבל רב מאד. בנוסף היא אובחנה כסובלת מדכאון עמוק מזה כתשעה חודשים, ומטופלת בתל השומר מזה כחודש(כולל בנזעי חשמל). אשמח לדעת האם תופעת המסוזיקה כפי שהיא מתארת אותה ידועה בכלל כחלק מרעשי האוזניים (שומעת אותם באוזן שמאל בלבד) ואיך אפשר לבדוק את מצבה בכלל בעודה מאושפזת מבחינה פרוצידורלית ופרקטית). תודה, אלכסנדרה 052-3365936

29/03/2009 | 16:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום אלכסנדרה, מדובר בתופעה שלרוב נלווית לליקוי שמיעה, וכאשר מתקנים את השמיעה על ידי התאמה נכונה של מכשירי שמיעה - התופעה דועכת. זה לא בדיוק טיניטוס, כי מופעלים חלקים אחרים במוח, ואפשר תוך אשפוז לבצע בדיקת שמיעה (קודם בדיקת אא"ג לשלול פקקי שעווה וכו') ואפילו לפקסס אלי את התשובה :) בברכה וחג שמח מראש, ד"ר טלי מרק, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים - 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס