רעשים באוזן בזמן בליעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

09/03/2009 | 20:46 | מאת: חן

שלום, אני בת 26 ומזה כשנתיים סובלת מרעשים בזמן הבליעה. לרוב הרעשים הם באוזן שמאל. חשוב לציין שכאשר אין תנועת בליעה, אין לי רעשים באוזן. הרעשים הם מעין התפוצצויות של בלונים באוזן. הייתי אצל מספר רופאים אולם אף אחד לא הצליח להצביע במדויק על הבעיה. אציין שלפני כשנה עברתי ניתוח להוצאת אדנואיד. אודה מאוד לתשובתך חן

11/03/2009 | 11:44 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב התופעה היא פתיחה יחסית גדולה של חצוצרת האוזן, זה יכול להיות קשור לניתוח האדנואיד או לירידה במשקל, ואז מרגישים בכל בליעה או תנועה של החיך את שינויי לחץ האויר באוזן תיכונה. זו לא מחלה, זו אפילו לעיתים מעין "ברכה" כי האוזן מאווררת טוב מאוד... וזה בעיקר לא נורא ולרוב דורש רק הסבר ותו לא :) בברכה ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון לקביעת תורים 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס