בחירת מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

05/03/2009 | 16:29 | מאת: איריס

שלום רב, אני מעוניינת לרכוש מכשיר שמיעה ולשם כך ביקרתי בחברת הדים ואודיופון, שם הציעו לי מכשירי שמיעה בהבדלי מחיר משמעותיים. האם תוכלו לייעץ לי מהם הפרמטרים החשובים לבחינת איכות המכשיר וכיצד ניתן להשוות בין מכשירי השמיעה? האם יכול להיות שהסיבה להבדלים בין המחירים נובע בשל ה'מותג' דווקא ולא בשל האיכות? אודה לכם על תשובתכם, איריס

06/03/2009 | 14:40 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הדרך הטובה ביותר היא לנסות באוזנים את הצלילים של המכשיר הנדון ואז לדעת אם נעים או לא. לא כל אוזן מתענגת על צלילי אותה חברה.... וכל אחד מוצא את הכפפה ההולמת אותו כשכמובן יש משמעות למחיר. מותג לרוב מציין השקעה בפיתוח טכני יותר נרחבת, כשהחברות העתירות ביותר בהשקעה הן המפורסמות יותר. זה לא סתם "גימיק" לצורך העלאת מחיר המכשיר, וגם לחברות החזקות ביותר בעולם כמו סימנס למשל,יש מכשירים זולים יותר - אבל ברור שבמכשירים היותר יקרים יש יותר תכונות. לפעמים התכונות הנוספות מייקרות ומיותרות ואת זה יכול איש המקצוע לייעץ לך. אני מעדיפה אישית את שיטת ההתאמה של לברור מבין מרבית המכשירים שקיימים בשוק ולהחליט לפי מה נעים יותר או פחות. בקישור http://www.tinnitus.co.il/htmls/article.aspx?C2004=12550&BSP=12549 את יכולה לקרוא את דעתי בנושא התאמת מכשירי שמיעה. בברכה ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון לקביעת תורים 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס