בדיקות שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

03/03/2009 | 16:11 | מאת: בועז גומא

שלום, בהמשך להרצאתך בועידת הממונים על הבטיחות בגני התערוכה לפני כשבוע, ברצוני לשאול: האם עובד, שעבד במשך שנים ברעש מזיק, היה בפיקוח, ועבר לעבוד בעבודה בה אינו חשוף לרעש מזיק, חייב להמשיך את המעקב על השמיעה במסגרת הבדיקות התעסוקתיות. אם כן, האם זו מסיבה רפואית בלבד, או שמחוייב לפי חוק/תקנה. בכבוד רב, בועז גומא

03/03/2009 | 20:05 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי בועז, נחמד להיפגש באינטרנט :) אם העובד לא נפגע בשמיעה במשך עבודתו ברעש המזיק, לא צריך המשך מעקב, לא רפואית ולא מנהלית. אם הוא כן נפגע ולכן הועבר לעבודה בתנאים אחרים - כדאי מסיבה רפואית להמשיך את המעקב. החוק מחייב לעקוב אחרי עובדים שחשופים לרעש ולא אחרי כלל העובדים. בעיקרון מבחינת מקום העבודה, אני חושבת שבשנתיים שלוש הראשונות אחרי הפסקת העבודה ברעש, אם נגרם נזק, אפשר להמשיך ולשגר אותו לבדיקות המעקב, ואם הכל יציב לעזוב ושישאר רק במעקב של רופא אא"ג שלו דרך קופת החולים. בברכה ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון לקביעת תורים 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס