מתי הזמן המתאים ל-TRT?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

11/01/2009 | 13:43 | מאת: יולי

שלום רב, לפני כחודש הופיע לי בפתאומיות טינטון חד-צדדי בעוצמה ההולכת וגוברת. באוזן המטנטנת היתה ירידה ניכרת בשמיעה בתדירויות גבוהות, אך לא ברור אם גם היא פתאומית. טופלתי בסטרואידים אך ללא הועיל. בשלב זה הטנטון משבש את מהלך חיי, מדיר שינה מעיני (למרות הקלונקס), ומשבית את שמחת חיי. להבנתי, הטיפול היעיל היחיד לטיניטוס כרוני הוא TRT. האם עלי לחכות עוד זמן רב בתקוה שהטיניטוס יעלם כלעומת שבא, או שמא כדאי כבר עכשו להתחיל ב-TRT? כמו כן, מה דעתך על לקיחת אמיטריפטילין להתמודדות עם השפל במצב הרוח? בתודה ובכבוד רב

12/01/2009 | 19:49 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום יולי עכשיו... כי ההמתנה עולה לך בעצבים :) טיפול בטיניטוס שמשלב TRT בתוכו לא צריך להיות נוקשה ולאורך זמן עם פגישות מרובות אלא לעיתים אחרי איבחון והגדרת המצב, אפשר לטפל במפגשים בודדים ואפילו חד פעמי יכול להועיל משמעותית במקרים לא מעטים. לכן כדאי כבר להתחיל. ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון לקביעת תורים 1-700-50-60-52

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס