טירון במכשירי שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

08/11/2008 | 10:48 | מאת: נגסטי בגמבה

שלום לכולם, שלחתי באתר אינטרנט בקשה להצעות מחיר למכשיר שמיעה. מן הסתם, יתקשרו אלי ממספר חברות במהלך השבוע. אני לא מוצא באינטרנט הסברים על מכשירי שמיעה ולכן פונה אני אליכם בבקשת סיוע. אני צריך לדעת מה לשאול. כעיקרון אני מעוניין במכשירי שמיעה זעירים תוך אוזניים. מעבר לנתון בסיסי זה, מה עוד לבדוק לגבי המכשירים שיציעו לי? תודה מראש!

08/11/2008 | 18:28 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב זו דרך ממש לא נכונה ולא טובה להחלטה. אתה צריך לגשת למקומות שבהם מוכרים מכשירי שמיעה - ועדיף למקומות שיש להם מגוון רב של כמה שיותר חברות, ולנסות לשמוע מכשירי שמיעה ולא להזמין סתם לפי מחיר או "מסחר אינטרנטי".... חשוב שתנסה לשמוע את הצלילים קודם כדי שתדע במה מדובר ולא תזמין חתול בשק. אם אתה רוצה לקרוא על מכשירים שונים תתחיל באתר www.tinnitus.co.il - בפרק על מכשירי שמיעה, ומשם יש לך קישורים גם לאתרים של חברות שונות של מכשירי שמיעה (באנגלית אבל יכול להיות מאוד מעניין). בברכה, ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון טלפון לקביעת תור : 03-5272477 או 04-6225223

08/11/2008 | 23:15 | מאת: נגסטי בגמבה

תודה רבה על תשובתך. כמובן שמלכתחילה לא התכוונתי להזמין טלפונית מכשיר שמיעה, אלא, לשאול את השאלות הנכונות ולפי ההתרשמות ללכת למקום הנכון. מהמידע שנתת לי ומהחומר שקראתי באתר, כבר גיבשתי מספר שאלות שאותן אשאל את המכונים שיצרו ושאצור עימם קשר. שבוע טוב!

11/11/2008 | 06:11 | מאת: נגסטי בגמבה

אני מבקש ממך להיות אובייקטיבית ולענות לי על הדבר הבא: הצעת מחיר אחת שקיבלתי היתה 4500 ש"ח על מכשיר שמיעה CIC איטלקי. כמובן שלא אציין פרטים על הדגם, החברה המייצרת ומכון השמיעה. האיש דיבר איתי על הטכנולוגיה הכי חדישה הקיימת במכשיר. המכשיר הינו בעל 4 ערוצים. ההצעה די מפתה, היות והמחיר הינו חצי מהמחירים של המכשירים המובילים. גם במקרה של אי התאמה והחזרת מכשירי השמיעה, אני מפסיד 900 ש"ח שזה לא נורא. גם ההחזר של קופת חולים הינו 3600 על כל מכשיר, כך שזה מאפשר לי למעשה לרכוש זוג מכשירי שמיעה ב- 1800 ש"ח. האם לברוח כמו מאש מהצעות כאלו, או שבמקרה הכי גרוע אני מקבל מכשיר סביר ולא יותר? אולי תוכלי להנחות אותי מה לשאול אותו (השאלות הקשות). אני מדגיש שזו לא רכישה דרך האינטרנט, אלא הגעה למכון, בדיקת שמיעה וכל התהליך הנהוג במכונים. תודה.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס