רעשים באוזן וירידת שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

15/10/2008 | 15:05 | מאת: אריק

שלום, אני בן 40 ולפני מספר שנים חלה ירידת שמיעה ומאז המצב סטטי. זוהה אוטוסקלורזיס וניתוח סטפדקתומי יכול לעזור, עדיין לא נותחתי ויתכן שאעבור את הניתוח בחודשים הקרובים. בשנה האחרונה התגברו הרעשים באוזן שדומים לרעש של רוחות חזקות או רעש טרטור של מנוע עובד (כמו מקרר רועש). הרעש מפריע לי כל הזמן ובעיקר בשלב שאני הולך לישון מאחר ומפריע בעיקר ברגעים בהם הכל שקט כמו השלב שהולכים לישון בבית חשוך, ושכולם ישנים. האם הניתוח, ושיפור השמיע יביאו לצמצום או תיקון שמיעת הרעשים? האם יש פתרון אחר? חג שמח שקט

16/10/2008 | 21:26 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי :) במקרה שלך יש שתי אופציות ואפשר לשלב ביניהן : 1. מכשיר שמיעה לאוזן הפגועה יכול לעשות נפלאות גם לשמיעה וגם לרעשים. 2. אם תרגיש שאתה רוצה טיפול נוסף או אחר אפשר לנתח... אם הליקוי בשמיעה קל יחסית - לרוב עוברים ישר לניתוח כי העצב עדיין תקין, וכך אפשר לחסוך "שנות מכשירי שמיעה"... או לדחות את הנושא. אם הליקוי בינוני-חמור צריך להתחיל קודם עם מכשיר שמיעה. אם זה מספק - יופי וחסכנו ניתוח (כי בליקוי היותר גרוע, עצב השמיעה כבר פגוע ואז גם אחרי הניתוח יש סיכוי גבוה לשימוש במכשיר שמיעה....). כך שהייתי רואה את בדיקת השמיעה ואת האוזן ועושה את השיקול הסופי. אתה גם יכול לפקסס אלי את הבדיקה ואראה אותה אחרי החג :) בהצלחה וחג שמח ד"ר טלי מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון לקביעת תורים 1-700-50-60-52

21/10/2008 | 14:45 | מאת: אריק

הי, תודה על המענה המהיר. השמיעה שלי באוזן החלשה מגיעה לעוצמה של 50-60 dB בתדרים 250-1000 HZ באוזן התיכונה (ויותר טובה בתדרים יותר גבוהים). באוזן הפנימית השמיעה היא בסביבות 10-20 dB בתדרים הנ"ל. הפער למיטב הבנתי, מצביע שניתוח יכול לעזור. האם כך הדבר? האם זו ירידה קלה/ בינונית/ קשה? גם האוזן ה"טובה" שלי לא אופטימלית, ושם הירידה היא לרמות של עד 30-40 dB. אבל כרגע היא לא הבעיה. שוב תודה וחג שמח

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס