ירידת שמיעה תחושתית עצבית

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

26/01/2024 | 18:29 | מאת: מי

שלום רב, אני בת 32 בריאה ברקע חוץ apla בזמן הריון. לפני 3 שבועות החל אצלי טנטון חזק באוזן שמאל יש לציין שהיה לי הרפס בשפתיים כשבוע לפני האירוע הזה באותו יום עשיתי בדיקת שמיעה שהראתה פגיעה בשמיעה באוזן שמאל בינונית עד חמורה בתדרים הנמוכים אוזן ימין תקינה. מיד התחלתי טיפול שבועיים בסטרואידים עם שיפור מלא תחת הטיפול. בדיוק יום לאחר הפסקת הטיפול בסטראידים אותה תלונה חזרה על עצמה עשיתי שוב בדיקת שמיעה שהראתה ירידה בשמיעה בתדרים הנמוכים.. התחלתי עוד פעם ליטול סטרואידים והבדיקה האחרונה לפני כ3ימים הראתה שיפור משמעותי בשמיעה מלבד ירידה קלה בתדרים 250,500 . הרופא אומר שכרגע הטיפול בסטוריאידים צריך להיות לפחות לעוד חודש כרגע אני במינון 40. לציין mri ראש תקין . קיבלתי גם בחוות דעת והתחלתי טיפול בתא לחץ . כרגע אני מרגישה כאבים בשרירים וחולשה מהסטראידים ומאוד מוטרדת מהתופעות לוואי של האיפול . עדיין שומעת טנטון חלש באוזן שמאל אך קבוע .. הרופא חודש שאולי זה מחלה אוטואואימונית באוזן למרות שזהו מצב נדיר .. אני מאוד מודאגת מזה לציין עשיתי בדיקות דם בירור אימנולוגי והכל היה תקין ואין לי תלונות אחרות אשמח לדעתך

האם את מקבלת טיפול בנוגדי קרישה ? כי הייתי מעלה את זה בהחלט לדיון עם מרפאת קרישה, ולהתייעץ עם ד"ר אהרון לובצקי. בשורות טובות

30/01/2024 | 17:32 | מאת: מי

לא איני מקבל טיפול בנוגדי קרישה אלא רק בזמן הריון.. במידה וזה מחלה אוטואימניות של האוזן הפנימית אצל מי אני יכולה להיות מטופלת אני גם רוצה חוות דעת נוספת כי הבנתי שזה מצב נדיר

לכן המלצתי לך על ד"ר לובצקי ....

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס