בבקשה אשמח לעזרה - Us

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

24/07/2023 | 11:29 | מאת: לי

היי , יודעת שהשאלה לא קשורה לנושא הפורום, אך ראיתי שבעבר ניהלת פורום של א.א.ג ואשמח לתשובתך אני בת 29 בריאה בדרכ . בנובמבר האחרון ביצעתי us למעקב אחר ציסטה קולואידית של 2 מ״מ בבלוטת התריס, בפענוח צוין כי יש בלוטת לימפה בתחנה 1B בגודל 0.8*2.5 מראה סונוגרפי שמור. לאחר כחודש וחצי ביצעתי שוב us באותו מקום, שם נכתב כך- ״בלוטת לימפה קטנה בתחנה 1 במראה סונוגרפי שמור״ (לא צוין גודל) נאמר לי ע״י הרופא שהכל תקין ויש לעזוב את זה. ביצעתי אתמול שוב us צוואר לבקשתי, ביצעתי במכון אחר הפעם ולא היכן שעשיתי בפעמיים הקודמות, וקיבלתי את הפענוח הבא - צד ימין – הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות. מצד שמאל - הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. בצוואר קדמי הודגמו בלוטות בודדות עד בגודל כ- 2.6x1.0 ס"מ, מרקם שומני, לא ווסקולרי. בנוסף , לפני כחודש היה לי סטרפטוקוק והיו לי תפליטים רק על שקד שמאל וקיבלתי אוגמנטין ל10 ימים וזה עבר. הייתי אתמול גם אצל א.א.ג וגם אצל כירורג שטענו כי במישוש הכל תקין, ואפשרי לחזור לביקורת של us בעוד שלושה חודשים, שהבלוטות שומניות וזה אומר שהן שפירות. האם זה נכון? אני ממש מודאגת ולא ישנה מאתמול. גיליתי גם על הריון חדש ואני אובדת עצות וחוששת מאוד לגבי חס וחלילה לימפומה. איך אפשר לדעת אם אלו לא אותן בלוטות שהיו בנובמבר האחרון? התוצאה הזו מדאיגה?ֶ רוצה לציין שאני מרגישה טוב, בדיקות דם תקינות כל התקופה, אין ירידת במשקל ואפילו יש עליה, אין הזעה חריגה בלילה (אני אדם שסובל מחום באופן כללי וכן מזיעה ולפעמים גם בלילה לא כל הזמן מידי פעם אבל רק באזור העורף והחזה ממש מעט לא ברמה של להחליף בגדים או מצעים חלילה ורופאת משפחה אמרה שזה תקין) לפני שנה ביצעתי צילום חזה בגלל כאב שיצא תקין.

24/07/2023 | 11:53 | מאת: לי

רוצה לציין בנוסף שסובלת חצי שנה מטינטון פועם באוזן שמאל לסירוגין. כבר כתבתי לך על כך פה בפורום. ביצעתי דופלר עורקי צוואר, mri מוח ואוזניים, בדיקות דם, וכולם יצאו תקינים. אני פוחדת שיש קשר בין הבלוטות לימפה בשמאל לבין הטינטון…. כעת בגלל ההריון לא יכולה לבצע בדיקות דימות הכוללות קרינה ואני מתה מפחד…

אפשר להרגע. כל הבדיקות בסדר.

11/08/2023 | 07:43 | מאת: לי

תודה רבה! אז יש לי שאלה… האם גודל הבלוטות (2.6*1 ס״מ) הוא לא גדול מידיי? האם צריך לבצע איזשהו בירור נוסף? המבנה שומני לא ווסקולרי

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס