טינטון פועם.

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

03/06/2023 | 19:31 | מאת: לי

היי, אני בת 29 אמא ל2 ילדים ומתכננת הריון נוסף סובלת כחצי שנה מטינטון פועם רק באוזן שמאל, שמתי לב שהטינטון מושפע מתנוחת הצוואר- בלילה כשישנה על הבטן ודווקא על צד ימין- שומעת את הטינטון חזק בצד שמאל וכשזזה הטינטון מפסיק. לעיתים קורה גם כשישנה על צד שמאל אז שומעת אותו באוזן. אם סותמת את האוזן עם האצבע הטינטון נעלם. הוא לא מופיע כל הזמן לרוב בלילה בתנוחות שינה או בערב כשיש שקט לפעמים בהטיה של הראש והצוואר. ביצעתי מספר בדיקות - Mri מוח אוזניים - שיצא תקין מלבד מוקד זעיר בחומר לבן בלתי ספציפי.ֶ דופלר עורקי צוואר- תקין בדיקות דם ותפקוד בלוטת תריס- תקין בדיקת שמיעה- תקין מלבד ירידה קלה מזערית בשמיעה בימין. לפני שנה וחודשיים ביצעתי ct צוואר פנימי בשל שקד שלישי מוגדל שיצא תקין לגמרי והדגים רקמת שקד שלישי מעט מוגדלת שפירה. ביקרתי אצל אורטופד שאמר שלדעתו לא מגיע מהצוואר ולא נפוץ שבעיה צווארית עושה טינטון. מציינת שגם סובלת מכאבי ראש אחורי בצד שמאל שמתחיל בד״כ באמצע הלילה או בבוקר אחרי השינה. עד עכשיו תודה לאל הבדיקות שלי יצאו תקינות,אבל הטינטון לא חולף ואני נורא מוטרדת. קראתי בגוגל שיכול להיות המקור לכך הוא חס וחלילה גידול של כלי דם בצוואר, ומשום שלא בדקתי את הצוואר ואני שמה לב שבתנוחות צוואר מסויימות מופיע הטינטון אני ממש מוטרדת . הרופאים לא מוכנים לתת לי בדיקות נוספות אבל קשה לי לעזוב את זה בשקט. האם יכולה להרגיע אותי או לחילופין להציע לי למי ללכת על מנת לקבל הפניה לבדיקה של הצוואר? האם לבצע סיטי נוסף בשנה זה מסוכן? אשמח לעזרה בנושא🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

04/06/2023 | 10:32 | מאת: לי

רוצה להוסיף- אני סובלת ממתח נפשי וחרדות בריאות קשות מאוד- ולא מטופלת. (מאז שאימי נפטרה לפני כ6 שנים מנחת הסרטן דבר שגרם אצלי טראומה קשה) לכן בודקת הכל ועושה מליון בדיקות. אני מעוניינת להיכנס להריון אחרי שעברתי הפלה טבעית ממש עכשיו. אבל פוחדת שאולי הטינטון מסמן אצלי משהו שצריך לבדוק ועדיין לא נבדק….

עשית ברור מלא ואין כל צורך בבדיקות נוספות. אפשר להרגע.

אין כל בעיה להיכנס להריון. הרבה בריאות ורוגע.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס