כשלון תינוקת בבדיקות שמיעה בבית החולים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

18/05/2022 | 18:20 | מאת: יוסי

שלום, לבתי בוצעו 2 בדיקות שמיעה בסיסיות בבית החולים ביומיים שלאחר הלידה. בבדיקה הראשונה והשנייה היא עברה באוזן אחת ונכשלה בשנייה, אך בבדיקת ה-ABR שבוצעה מיד לאחר מכן - היא נכשלה ב-2 האוזניים. שלילית ל-CMV שבוצע כתוצאה מהכשלון, הריון + לידה שעברו ללא שום בעיות, ולא ידועה בעיה גנטית כלשהי (3 ילדים בריאים בבית). כתוצאה מכך נקבעה לנו בדיקת BERA לעוד כחודשיים. מכיוון שאנחנו מאוד בלחץ, והחודשיים האלו נראים כמו נצח כרגע, שאלתי היא מה הסיכוי שמדובר על נוזלים באוזניים\בודקת לא מיומנת מספיק\כל בעיה אחרת שיכולה לגרום לכשלון הזה? האם רוב הסיכויים שיש לקות שמיעה כלשהי? מה ניתן לעשות בינתיים? והאם כדאי\מומלץ לעשות בדיקת שמיעה בסיסית חוזרת לפני ה-BERA? אציין שהיינו 6 ימים אחרי הלידה אצל רופא א.א.ג שאמר שיש נוזלים באוזניים, ורשם בממצאים - "אוטוסקופיה - שקיעת תופיות".

מצטערת שלא עניתי, היה לי קושי בכניסה לפורום. מקווה שקיבלתם תשובות מה BERA היסודי ושהכל תקין.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס