הרגשה מוזרה באוזן

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

24/10/2016 | 03:15 | מאת: יעל

היי לפני שלושה ימים התחלתי להרגיש הרגשה מוזרה בשתי האוזניים. מין מודעות כזאת לאוזניים, רגישות יתר, הרגשה מציקה. באותו היום הייתה לי רגישות לכל מיני רעשים והרגשתי צורך הרבה פעמים לגעת באוזניים וכמו לסתום אותם לרגע. חשבתי שאולי אני סתם נלחצת כי אני טיפה היפוכונדרית וגורמת לעצמי להרגיש את זה..? למחרת זה גם היה אבל הרבה פחות וניסיתי לא לייחס לזה חשיבות. אח"כ במשך יום וחצי בערך הרגשתי בסדר ולא שמתי לב לזה.. מדי פעם הייתה רגישות לאיזשהו צליל בתדר מסוים אבל ממש בקטנה. אולי פעמיים הרגשתי דקירות באוזן שמאל. היו כמה פעמים שהרגשתי מין קלילות בראש וחוסר יציבות אבל גם לזה לא ייחסתי חשיבות כי זה לא היה חריג בעיניי. אבל היום בערב אחרי יום שלם שהיה בסדר התחילו להציק לי תדרים מסוימים כשראיתי טלוויזיה, רק באוזן ימין. בנוסף לכך הרגשתי שוב מין תחושה של דגדוג לא נעים באוזן. הרגשה מציקה. החלטתי לנסות לסתום את האוזן עם צמר גפן טבול בקצת שמן זית (הנחתי שזה לא יכול להזיק). זה ממש הקל על הרגישות וההרגשה הלא נעימה. אז התחלתי לחשוב שאולי באמת יש משהו באוזניים. האם זה נשמע הגיוני? האם יכולה להיות איזושהי דלקת באוזן ללא כאבים? אני גם מרגישה שהכתפיים שלי תפוסות וכאילו זה משפיע אחד על השני. כאילו כשאני מעסה את הכתף פחות מציק לי באוזן. זה נשמע לי לא סביר שזה יהיה קשור אבל חשבתי לציין את זה. כמו כן אני סובלת ממיגרנות ובאותו היום שבו התחילה התופעה, באותו הבוקר הייתה לי מיגרנה עם אאורה (לא פעם ראשונה). אולי גם את זה צריך לציין . אשמח להבין מה זה יכול להיות והאם עליי לפנות לרופא תודה

24/10/2016 | 14:49 | מאת: ד"ר טליה מרק

חג שמח. נכון שיכולים להיות קשרים לסטרס או למיגרנה או לכאבי כתפיים צוואר וכל אחד מאלה יכול להיות מעורב, עדיין חובה להיבדק אצל רופא אא"ג ואולי גם לבצע בדיקת שמיעה דחופה. בברכה ד"ר טליה מרק

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס