טנטון חלש , פקפוקים בנשימה עמוקה , לחץ נמוך.

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

27/09/2016 | 08:39 | מאת: אלמוני

שלום דוקטור, לפני בדיוק חצי שנה הייתי חשוף לרעש חזק במסיבה מיד לאחר המסיבה יום אחרי הרגשתי כאבים וטנטון שליווה אותי בלילות בעיקר עם הזמן הטנטון ירד וירד וגם הפקפוקים שהייתי אוכל או שותה או בולע , תחילה היו לי הרבה פקפוקים וכאבים כמו לחץ עז כזה באוזן . היום ישנו טנטון חלש מאוד אותו אני שומע במקומות מאוד שקטים יחסית כימעט ואינו מפריע לי לישון . גם בזמן שקט למרות שיש פעמים שיש שקט מוחלט אז זה נשמע קצת יותר אך עדין חלש , לאורך החצי שנה הרגשתי שיפור כל הזמן , העניין הוא עדין יש לי תחושות לחץ תחושות אטימות טנטון חלש ,וישנם פקפוקים כאשר אני לוקח נשימה עמוקה כאילו האוזנים נפתחות, לפעמים אני מרגיש תחושה של נזלת שיורדת בגרון , כשאז התחילו להפסיק הפקפוקים כשהייתי אוכל בולע ושותה אז הייתי מרגיש תחושה כאילו יורדת לי נזלת בגרון. עברתי בדיקות שמיעה ובדיקות ברה וכולם יצאו תקינות . אני חושש כי הטנטון שלי נובע מהלחץ באוזן ותחושת האטימות שמלווה אותי ברוב שעות היום שקשורות לחצוצרות השמע. השאלה שלי מה הסיכוי שהתופעה תמשיך לדעוך, וגם הטנטון? מה הזמן המקסימלי שבו טנטון יכול לעבור מרגע התחלתו, אני מתכוון לחזור למצב לפני הטנטון. ואם יש טיפול יעיל לאיזון הלחץ באוזנים או שזה קשור לחצוצרות השמע והם נפגעו במצב שלא ניתן לעשות עם זה משו?

28/09/2016 | 23:01 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כל מה שאתה מתאר כפקפוקים הם שינוים בלחץ הנורמלי של האוזן והעובדה שזה מורגש אינה מחלה בכלל אלא דבר נורמלי לגמרי. אין קשר לטנטון אלא דרך החרדה שמלווה אותך והתחושה שאתה כל הזמן קשוב למצב האוזניים. בעיקרון הגוף שלנו מתפקד יותר טוב כשאנחנו לא מנסים לשלוט או להקפיד ולבדוק כל הזמן מה המצב... וכנ"ל גם מבחינת הטנטון. אז בעיקר להרגע. מבינת הפקפוקים כלשונך - אין מחלה ולכן אין צורך בטיפול. בבכרכה ד"ר טליה מרק

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס