פגיעה מחשיפה לרעש חזק

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

15/04/2016 | 12:14 | מאת: חיים טחן

שלום דוקטור טליה מרק,שמי חיים אני בן 27, לפני כשלוש שבועות הייתי במסיבת פורים , במשך כשעה וחצי בערך היינו אני וחברי חשופים יחסית לרעש חזק, יום למחרת הרגשתי כאבים באוזניים וצלצולים , יסית חזקים בלילה בעיקר , אמרתי שכמו כל מסיבה שהייתי בצבא היו לי צלצולים ביום הראשון כמה שעות וזהו . אבל הכאבים וצלצולים לא הפסיקו בשבוע הראשון היה ממש קשה לעבור את זה בעיקר את הכאב , בשבוע השני כבר התחלתי להרגיש הקלה ישנתי יותר טוב בלילה והכאבים מעט ירדו וגם הטינטון עצמו ירד , התחלתי להתעניין במה מדובר והבנתי שיש סיכוי שיעלם בחודש הקרוב ובמקסימום חצי שנה , הלכתי לאף אוזן גרון הוא בדק אותי פעמים אם המכשיר ואמר שאוזן נראת תקינה , ואיננו יודע ממה נובע הכאבים , שלח אותי לבדיקת שמיעה בדיוק שבוע אחרי המסיבה , הבדיקה יצאה תקינה . כיום ,שלוש שבועות אחרי המקרה , יש כאב אמום באוזן עדין טנטון נמוך שאותו אני שומע בלילה , בהתחלה הרגשתי יותר כאילו האוזנים סתומות , אך הסימפטום הזה לאט לאט ירד , עכשיו יש לי תחושות לפעמים של אוזן סתומה קלות , ובזמן האחרון כאשר האוזן אתומה והיא משתחררת אז כאילו אחרי שהיא משתחררת יש תחושה של נוזלים באוזניים שעוברים במהלך היום או בדיוק אחרי יום. רציתי לדעת מה את חושבת שאלי לעשות אם יש מקום לאופטימיות שיעבור והאם הנוזלים באוזניים זה דבר רע שצריך להדאיג אותי קבעתי תור נוסף לאף אוזן גרון , כדי להסביר לו את המצב ? חשבתי לבקש מהרופא בדיקת EEG כדי לשלול התערבות עצבית במקרה , ובדיקת MRI ? אם תוכלי להמליץ לי מה לעשות ואם זה סביר שזה יקרה בעקבות רעש השמח מאוד

03/05/2016 | 20:18 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אכן חווית חווויה לא נעימה אבל לשמחתי ולשמחתך התופעות הולכות ונחלשות. אין צורך בבדיקות נוספות בשלב זה אלא בעיקר להרגע, ולהבין שלפעמים יש תגובות כאב לחוויה של רעש (שיכולות להיות מפרק לסת או כתחושה באוזן....) ולדעת שהמוח יכול תמיד לסנן את התחושות הרעות הללו כמו שכבר קורה לך. תמיד כאן אם צריך :) ד"ר טליה מרק

04/05/2016 | 10:17 | מאת: חיים טחן

תודה דקטור טליה מרק , יש לי אופטימיות שהטינטון יחלוף בקרוב , אם תוכלי לתת את דעתך השמח ומעריך הכל. בעבר הובחנתי כחולה אפילפסיה פעם בשנה בערך הייתי מקבל התקף כבר כמעט שנתיים מטופל הכדורים , שאין להם בתופעות לוואי טנטון , את בטנטון לדעתי זה רק מהחשיפה לרעש , וביומיים האחרונים הרגשתי הקלה משמעותית בטנטון באוזן אחת ובשניה ישנם עדין כאבים שהולכים ובאים וטנטון קצת יותר חזק אם הכאבים , למרות שאפשר לומר שהוא גם טיפה נרגע, שאלתי היא אם התקף אפילפסיה יכול להגביר טנטון , וזה יכול להרגע ? או שזה רק מחמיר אותו למצב בלתי הפיך? כי יצא שהלכתי לישון אם טנטון חלש יחסית , ופתאום התעוררתי באמצע הלילה בתחושה שהיה לי התקף על אף שחברה שלי לא שמה לב לכלום לדעתי זה התרחש בלי פרכוסים או תזוזות רק תוך כדי שינה.והרגשתי פתאום טנטון חזק יותר ,לעומת זה שהלכתי לישון איתו, השאלה המרכזית אם בטנטון יכול לחלוף? או שבגלל שהרגשתי שהאפליפסיה יכול להיות , לא בטוח מחזקת אותו , אז זה פגיעה בלתי הפיכה? משו נוסף הבנתי שויטמין b-12 עוזר לכלי הדם ולשיקום האוזן , לקחתי אחד בשבוע ובאמת שמתי לב שיש שיפור , השאלה שלי אם זה בסדר לקחת את הויטימין ? והתוצאה של החלשת בטנטון היא רק כתוצאה מהויטמין , או מכורכום שאני לוקח ? כי אני רוצה לתמוך בגוף שהתגבר על הבעיות בעיקר על הפגיעה באוזן ויוכל לרפא את עצמו.כדי שיחלוף בטנטון.

29/08/2019 | 23:27 | מאת: טינטון

שלום אני בן 14 ויש לי טינטון מרעש חזק כבר ביום השלישי לקחתי סטרואידים והמצב שלי השתפר מאוד אבל עכשיו אחרי חצי שנה אני מרגיש שזה באותו סטטוס וזה לא מחלים נשאר על אותו דבר עשיתי MRI בדיקה בראש והכל תקין מה נראה לך שזה יעבור? לעשות משהו?

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס