אוטוסקלירוזיס וטינטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

22/01/2012 | 07:25 | מאת: אליאנה

שלום, אני בת 34 סובלת מירידה בשמיעה שמחמירה עם הזמן והתדרדרה מאוד בהריון. עברתי בדיקת שמיעה וסי.טי של האוזניים והרופא איבחן שיש לי אוטוסקלירוזיס ואני צריכה ניתוח. אני עובדת במקום מאוד רועש ומשתדלת להשתמש באטמים אבל הציפצוף באוזן רק מתחזק כל הזמן, לאחרונה הוא ממש בילתי ניסבל. הרופא אמר שהניתוח לא יעזור לטינטון ואצטרך לחיות איתו. האם זה נכון? והאם אני צריכה לעזוב את העבודה בגלל הרעש? אני גם סובלת מחוסר איזון וסחרחורות שהרופא טוען שלא קשורות לבעיה באוזניים, אבל לא נמצאה שום סיבה אחרת. יכול להיות שהוא טועה? אני גרה בארה"ב ואין לי אפשרות ללכת לחוות דעת נוספת. ושאלה אחרונה.. האם כדאי לחכות אם ניתוח כזה אחרי הריונות כי הבנתי שהבעיה מחמירה, יש לי ילד אחד ואני מתכננת עוד. תודה לך מראש

22/01/2012 | 22:06 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הטינטון במקרים רבות משתפר כשהשמיעה משתפרת, כלומר הניתוח יכול בהחלט לעזור, ואם לא בא לך ניתוח, אפשר פשוט להתאים מכשיר שמיעה לאוזן הפגועה. כך או כך כשהמוח שומע טוב יותר הוא מסנן לבד את הטיניטוס במרבית שעות היום. המקובל היום הוא קודם כל להתאים מכשירי שמיעה ואם מסתדרים איתם טוב אפשר לוותר על הניתוח.... בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס