רגישות יתר לרעשים/קולות

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

23/08/2011 | 14:11 | מאת: אמיר

שלום רב אני בן 40 -סובל כבר 20 שנה מבעיה של רגישות בעיקר לחיכוכי שיניים של אנשים זרים וקרובים אלי (אחרי שהם אוכלים או סתם עושים זאת מעצבים ..) ולנביחות כלבים מסויימות.. זה גורם לי לעצבים בצור קיצונית, כעס וסבל בגלל זה.. הרגישות לחיכוחי שיניים גורמת לי להימנע להיות במקומות שאני יכול להיחשף לכך כמו קולנוע,תיאטרון ,הרצאות עד היום לא טיפלתי משום מה בתופעה זאת וסבלתי בשקט והתביישתי לערב מישהו ומאוד חשוב לי לפתור את זה כי זה פוגע לי באיכות החיים! מהם הסיבות האפשריות לכך? האם אפשר לטפל בכך ? אם כן- איך אפשר לטפל בכך ?האם יש שיטות של רפואה משלימה(טבעיות) לטיפול? תודה רבה אמיר

26/08/2011 | 15:30 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אפשר לטפל אבל צריך קודם כל לעשות איבחון ואז תכנית עבודה. הדרך לטפל בהיפראקוזיס היא TRT ואתה יכול לקרוא עוד בקישור אחרי השם שלי. אפשר לשלב טיפול פסיכולוגי ולעיתים צריך גם טיפול משפחתי אם זה משהו שקשור לעוד בני משפחה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

28/08/2011 | 14:11 | מאת: אמיר

שלום דר' מרק תודה על התשובה אני גר באזור חיפה ולא אוכל להגיע לטיפול באזור המרכז האם את יכולה להמליץ לי על מישהו/י באזור חיפה -רופא פרטי ו או/ דרך קופת חולים כללית תודה אמיר

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס