קשר בין טינטון לבעיות בלסת?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

22/07/2011 | 09:38 | מאת: יואב

ד"ר שלום אני בן 35, בריא לגמרי. התחלתי לסבול מטנטון לפני כשנתיים. בדיקות שמיעה תקופתיות לא הראו ירידה או פגיעה בשמיעה. הטנטון שאני סובל ממנו הוא קבוע, בלתי פוסק וכמעט ואינו משתנה אף פעם. שמתי לב שהדבר היחיד שגורם לטנטון לשנות עצמה או תדר זה לחץ בלסת או פתיחה רחבה של הלסת. האם יכולה להיות לזה משמעות רפואית מסוימת ?, תודה

23/07/2011 | 19:52 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב שינוי מצב הלסת משנה את נפח תעלת האוזן ועל ידי תנועת שרירי החיך משתנה גם נפח האוזן התיכונה. כל אלה יכולים לגרום תחושה שונה של השמיעה ולכן אינטרפרטציה אחרת של המוח על צלילי הטיניטוס. כשאתה כותב בדיקות שמיעה תקופתיות, האם מדובר בבדיקות סינון של העבודה ? כי אם כן, צריך בדיקות שמיעה יותר רציניות דרך רופא אא"ג, לפחות פעם אחת. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס