האם יש מוצא מטיניטוס ?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

16/05/2011 | 16:29 | מאת: משה

שלום ד"ר מרק. אני בן 54 בריא בד"כ. מזה כשנה וחצי אני סובל קשות מטיניטוס באוזן שמאל, אינני חשוף לרעש. בצעתי בדיקות מעבדתיות שונות ונבדקתי אצל רופאים מומחים, כל הבדיקות נמצאו תקינות, למעט יריד קלה בשמיעה. כעת אני נוטל Betistin ו-Esto, כמספר חודשים. לצערי הטינטון נמשך באופן כמעט רציף. לאחרונה החלו גם כאבים בתוך האוזן ולפעמים גם בסביבתו, הכאבים גורמים ליקיצות בלילה והטרדות קשות ביום. האם יש פיתרון לסיוט, או לפחות הקלה ?

21/05/2011 | 20:27 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כדורים אינם פותרים טיניטוס אלא שתרופות הרגעה מסוימות יכולות להרגיע אנשים שהם מאוד מתוחים מהטיניטוס. לאגיסרק / ביתאהיסטין אין שום השפעה על טיניטוס והיא תרופה לסחרחורת. הטיניטוס לא גורם לכאב. סטרס בעיה של פרק לסת, דלקות אוזניים, מתח שרירים וכו' יכולים לגרום לכאב. לכן חשוב למצוא את סיבת הכאב. הטיפול בטיניטוס הוא בעיקר קוגניטיבי חשיבתי - הבנת התהליך, וכן במקרה של ליקוי שמיעה צריך מכשיר שמיעה לאוזן האמורה, או לשתיהן אם הליקוי בשתיהן. התאמה נכונה של מכשיר שמיעה לחולה עם טיניטוס יכולה מאוד להקל, אבל מה לעשות ? דרך האינטרנט אני לא יכולה לעזור פרקטית :) אשמח לעזור פנים אל פנים. בברכה וחג שמח ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס