טינטוס לאחר בילוי במועדון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

25/03/2011 | 16:01 | מאת: עידן

ד"ר טליה שלום רב. תחילה הוספתי את הודעה זו בפורום אף אוזן גרון ולאחר מכן העתקתי אותה לכאן. שמי עידן ואני בן 26. חזרתי מבילוי במועדון בו נחשפתי לרעש במשך 4-5 שעות לפני 80 שעות בערך ומאז יש לי טנטון בשתי האוזניים. כל דבר שקראתי ברשת רק הלחיץ אותי יותר ואני נמצא בחרדה רצינית. ראיתי רופאת אאג אשר בסך הכל נתנה לי הפניה לבדיקת שמיעה והורתה לי לחכות שבוע כדי לראות אם זה עובר ואם לא אז לגשת לבדיקה. כמה זמן מעיד על כך שהטנטון ישאר לתמיד ? האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לעזור לזה לעבור ? מה לגבי ניקוי אוזניים בזמן זה ? האם נשיפה לאחר סתימת האף והפה על מנת לנסות לשחרר את ה"סתימה" מידי שעה זה בסדר או שפעולה זו מזיקה ? ובהקשר זה כשאני עושה זאת אני מרגיש הקלה מסויימת ותזוזה פנימית באוזן ימין ואיני מרגיש שינוי באוזן שמאל אשר לא מגיבה לפעולה זו כי נראה לי שמצבה מעט טוב יותר. האם בינתיים להמצא בשקט מוחלט ככל האפשר או להאזין למוזיקה שקטה וכדומה על מנת להסית את הריכוז מהטנטון ? יותר מהכל אני לא מתפקד, לא אוכל ומתקשה להתרכז מתוך חרדה ופחד. אני גם לא מוצא אדם לדבר איתו בנושא ולא רוצה להלחיץ את קרוביי. ניסיתי לקבוע עוד תורים למומחים אך לא הצלחתי לקבל תור מלבד לעוד מספר ימים. אילו ללא כל ספק הימים המלחיצים בחיי אודה לך מאד אם תעני לי בהקדם האפשרי. תודה רבה עידן

26/03/2011 | 20:20 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי עידן עניתי לך גם שם וגם פה :) 1. תפסיק לקרוא באינטרנט את השטויות הנוירוטיות של כל העולם. תרגיע. כי את המתח המיותר שנוצר לך יהיה קשה להפסיק. 2. אל תהיה בשקט מוחלט, אל תנקה ואל תפמפם ותפסיק "לנסות לכבות את הטיניטוס". מצד שני תפסיק להיכנס לפאניקה. 3. גש לבדיקת השמיעה, ואל תהיה במקומות שקטים יותר מידי, ותפסיק לבדוק בכל שנייה אם זה נחלש או התחזק. עזוב. 4. חשוב שתבין שב 85% מהמקרים לפחות (לפחות !!) הטיניטוס נרגע ונעלם או מפסיק לעצבן. כך שהאופטימיות היא זו שצריכה לשרות עליך ולא הנאחס, או כמו שאתה קורא לו "לא מתפקד". בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

26/03/2011 | 20:41 | מאת: עידן

האתר שלך מעולה והוא באמת הדבר הראשון שהרגיע אותי מעט. חל שיפור(ניראה לי) באוזן שמאל והימנית היא זו ש"סתומה" בנוסף לטנטון. אני הרבה יותר שקול כעת. אני רק רוצה לחדד מספר שאלות: לא לחכות עוד שבוע וחצי לבדיקת שמיעה (שזה התור הכי מוקדם שנתנו לי) אלא ללכת בהקדם האפשרי ? שמעתי שיש הטוענים שניתן לשפר את סיכויי ההחלמה ע"י מתן קורטיזון ושהשפעתו אפקטיבית יותר כשניתן בהקדם.. מה דעתך בנושא ? הפסקתי עצמאית לקחת קריוטן אשר נטלתי במשך מספר חודשים (גורם ליובש בריריות וכדומה...) יש לדעתך קשר כלשהו ? (בנוסף לא ציינתי שהבדיקה האוטוסקופית הייתה תקינה..) אני מודה לך על היחס יוצא הדופן שאת מפגינה בפורום זה והייתי רוצה לקבוע תור בהקדם אצלך האם לדעתך מוטב להפגש בהקדם או רק לאחר בדיקת השמיעה..? שוב תודה רבה עידן

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס