לכבוד הפסיכיאטר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/09/2007 | 21:00 | מאת: גדי

שלום יש לי כמה שאלות, אז קודם אספר קצת: אני בן 29, לא עובד לא לומד. החל מלפני חודש וחצי אני נוטל לדיכאון ולבטחון עצמי נמוך פרוקסטין כדור 1 ליום, + אדרונקס במינון 10 מ"ג, כדור ורבע באחה"צ ( אני מתעורר אחה"צ) וכדור ורבע לפני השינה,(או לפעמים אני 6 שעות לפני שינה), + חצי כדור עד כדור שינה ליום, למעלה משנה, לרוב ברוטיזולאם, לפעמים נוקטורנו, כרגע סטילנוקס. (נטלתי טיפול זה גם בעבר עם הפסקות) כמו כן הפסקתי לפני 5 ימים טיפול בלנטון. מה שאני חש זה כי כמות החשיבה האובדנית ירדה, כמות העצב העמוק ירד,כמות הביישנות ירדה, אך אני מרגיש קהות חושים וזומביות, כלומר שאין רצון כל כך חזק לדברים, לאהבה, לא חולם לעשות דברים שרציתי לפני כמה שנים למשל, ואין לי ממש שמחה. כמו כן שמתי לב, שכאשר אני שותה קפה וקולה, לפעמים אני פתאום נעשה ממש יותר שמח ועם אנרגיות. א"כ ברשותך מספר שאלות: א.האם אחד הכדורים יכול לגרום לקהות חושים ואפשר להחליף לכדור אחר? אולי זה הפרוקסטין, אולי זה הכדור שינה? וא"כ מה דעתך האם יש תחליף שגורם פחות לקהות חושים? ב. באה שמועה לאוזני כי לאחר 3 חודשים השפעת הכדורים גדולה ויש יותר מצב רוח. האם יש בזה מן האמת? ג. יש לי די הרבה כאב ראש לפעמים. מה עושים? האם זה יעבור? ד. מה דעתך על מצב רוח לאחר שתיית קפה האם זה מצביע על משהו שניתן לשפר גם ללא שתיית קפה?

20/09/2007 | 21:50 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אכן פרורסטין יכול לגרום לכך, אם כי זה לא שכיח. אין תרופה שתופעה כזו לא קיימת אצלה לחלוטין. בכל נוגדי הדיכאון זו תופעה נדירה, ויש לנסות ולראות מה מתאים לך. אין שיפור באפקט של התרופות לאחר 3 חודשים, וכולן מגיעות למירב ההשפעה לכל המאוחר אחרי חודש וחצי. כאבי ראש עלולים להגרם משתי התרופות, ואם הם מאד מפריעים זו סיבה לשקול החלפת טיפול (לא בבת אחת להחליף את שתיהן). בענין הקולה והקפה- אינני מכיר את התופעה שתארת, ואינני מכיר תרופה שתעשה אפקט דומה של עליה מיידת במצב הרוח.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה