Tab Miro 30mg

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/09/2013 | 09:43 | מאת: תמי

שלום רב, בת 64, בבדיקת מעבדת שינה ניתנה אבחנה של הפרעות תנועה בדרגת קושי בינונית עד קשה. זו הובילה להצעה ליטול את התרופה t.Miro 7.5mg. כמנה התחלתית. במהלך 4 שנים נטלתי ציפראמיל 10 מג בהמלצת גניקולוג בעקבות תופעות של חרדה. יוחס לבעיות גיל המעבר. ווסת אחרונה בגיל 58. תרופה זו מגבירה את התופעה של רגליים רגיזות כפי שהתברר. ציפראמיל הופסק בהדרגה, כעת כחודש וחצי ללא כל טיפול תרופתי. אין לי תופעות חרדה. נשארו הפרעות התנועה בלילה אך בחומרה פחותה במעט. לאחרונה אני מגיבה מהר מהרגיל בבכי לטריגרים של החיים. הומלץ מינון נמוך של מירו מאחר ותרופה בשם קלונקס גרמה לתגובה קשה של זומבי...עייפות, ירידה בחיוניות. מבקשת לציין שאני עוסקת בספורט יומיומי:שחיה. אופניים( אין לי מכונית) וחוגים - יוגה, פילאטיס. מקבלת20mg t. Losec T.Crestor 10mg. : רמת כולסטרול קרובה לנורמה בעקבות הטיפול (מינון הופחת בשל כאבי שרירים), HDL בגבול תחתון של הנורמה. אני חוששת לקחת את התרופה: פוחדת מתגובות של ירידה במוטיבציה, עייפות, פגיעה בזיכרון. אשמח לקבל חוות דעת נוספת פסיכיאטרית הכותבת - אחות גימלאית, תואר שני במדעי הבריאות -אפידמיולוגיה. תודה מראש תמי

29/09/2013 | 16:10 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום תמי, לא הבנתי: איזה הפרעת תנועה אובחנה אצלך? יש תסמונת נוירולוגית בשם restless leg syndrome, שלעיתים קוראים לה תסמונת irritable leg syndrome שמתאפיינת בעיקר באי שקט ברגלים, שמופיע במצב מנוחה, בעיקר לפני שינה, מלווה בתחושת אי נוחות או כאב. האם זו התסמונת שאבחנו אצלך?

29/09/2013 | 17:51 | מאת: תמי חיו

שלום רב חלך, ד"ר ברקאי ראשית - תודה על מענה מהיר, כל הכבוד בדו"ח מעבדת שינה נרשם: סובלת מתנועות רגליים מחזוריות בדרגת חומרה בינונית - קשה. ניצפו 265 תנועות שמתוכן 156 גרמו ליקיצות. מדדי החומרה של התסמונות הם PLMI 40.5 , PLMAI - 23.9. הומלץ על T CLONEX 0.5 חצי שעה לפני שינה גם אני הייתי בטוחה שנים שמדובר ב RESTLESS LEG התסמונת אצלי מתבטאת באי שקט ברגליים בעיקר כאשר אני עייפה. הירדמות תקינה אך מתעוררת מספר פעמים וייתכן שטיפול סימפטומטי נגד כאבים בעיקר אקמול פורטה, מרגיע לעיתים לכמה זמן . לא לכל הלילה. תמי תמי

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה