SSRI'S ותפקוד מיני

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/08/2013 | 23:39 | מאת: מישהו

שלום רב, אני בן 28, מזה כ11 שנים סובל מדיכאון, הפרעת פאניקה (בעבר עם אגורפוביה) ומחשבות טורדניות שבדר"כ אינן מלוות בטקסים. ניסיתי טיפול תרופתי בסורבון, פבוקסיל סרוקסט ופרוזאק שלא התאימו. סימבלטה עזרה תקופה של מספר שנים אך האפקט נעלם ומאז השימוש בה החלו הפרעות בזקפה. ציפרלקס היא בעלת האפקט הטוב ביותר עבורי (ובה אני מטופל היום) אך גם היא נורא פוגעת לי בזקפה. תוספת של וולבוטרין 150 מ"ג לא עזרה. מבחינה הורמונלית הכל תקין ולאורולוגים אין הסבר אורולוגי. ממש קשה לי עם זה. 1. מבחינה סטטיסטית, איזו SSRI פוגעת הכי פחות בזקפה? 2. האם ציפרמיל יכולה להטיב עימי בעניין זה יותר מציפרלקס? (לא ניסיתי ציפרמיל) 3. מה עוד ניתן לעשות? תודה

29/08/2013 | 11:51 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, לשאלותיך: 1. מבחינה סטטיסטית, איזו SSRI פוגעת הכי פחות בזקפה? כולן פוגעות. 2. האם ציפרמיל יכולה להטיב עימי בעניין זה יותר מציפרלקס? (לא ניסיתי ציפרמיל) זה תכל'ס אותו דבר. 3. מה עוד ניתן לעשות? לנסות Viagra לנסות Remeron או Miro במקום ציפרקלס. לנסות Bonserin במקום ציפרלקס (או בנוסף לו). לנסות לעשות סקס לפני שאתה נוטל את הציפרלקס (כי אז רמתו בדם הכי נמוכה). לנסות להוריד את מינון הציפרלקס. לנסות הוספת Cyproheptadine, תרופה שיכולה להפחית תופעות לוואי מיניות של SSRI אך אינה משווקת בארץ. אני מציע שתתייעץ על זה עם הפסיכיאטר המטפל, לכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה