איזון תרופתי.....................................

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/10/2020 | 01:02 | מאת: חיים

שלום ד"ר רציתי לשאול כמה זמן צריך כדי להגיע לאיזון תרופתי אני התחלתי טיפול חדש באינווגה 9 מ"ג ווייפאקס 225 מ"ג xr , אני כבר 30 יום לוקח את שני הטיפולים האלה בנוסף לטגרטול 800 מ"ג cr וקלונקס 2 מ"ג ופנרגן 75 מ"ג ולתופעות לוואי דרלין 240 מ"ג ודקינט 2 מ"ג , מתי מגיעים לאיזון תרופתי ולשיפור בתמונה הקלינית לפני שמחליטים שהטיפול לא עוזר וצריך לשנות טיפול ? יש לציין שאני מאובחן בסכיזופרניה המלווה בדיכאון כרוני וחרדה בעיקר קיומית וחברתית וocd והתסמינים אצלי שעדיין נמשכים למרות הטיפול שהזכרתי לעיל הם דיכאון משתק עם חוסר תיאבון מוחלט ואני מעביר 4 עד 5 ימים בלי אוכל (רק שותה כל מיני משקאות כמו קפה ומשקאות אנרגיה ולעיתים אוכל דברים קלים כמו נשנושים פיצוחים ויוגרט בכמות מאוד קטנה) אני גם עדיין סובל מחושר שמחת חיים ומהתפרציות כעס ונהיה אלים מילולית כלפי ההורים שלי אני גם סובל מחוסר תיפקוד טוטאלי יש לציין שעכשיו אין לי שום חרדות אבל אני עדיין מסתגר בבית בגלל הדיכאון אז האם לחכות או שצריך לשנות את הטיפול ?! תודה אני אבוד עצות !

שלום חיים. אתה נוטל טיפול תרופתי אינטנסיבי ואני שמח שאתה דבק בטיפול ומקווה לטוב. יש צורך בסבלנות. אפקט טיפולי של תרופות אלו לוקח לפחות 2-4 שבועות ויש צורך לפחות בחודש-חודשיים על מנת להעריך אפקטיביות של טיפול. דרושה סבלנות. יש צורך לבצע בדיקת דם של רמת תרופה טגרטול בדם ואם היא אינה מספקת יש צורך להעלות מינון- יכול מאוד לעזור בעצבנות. כמו-כן ניתן להעלות בהמשך טיפול תרופתי באינווגה ל-12 מ"ג או לעבור לטיפול בזריקה ארוכת טווח קספליון לחודש ובהמשך לטרביקטה על מנת להבטיח רציפות טיפול וסבילות תרופה גם במינונים גבוהים. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה