ציפרלקס קלונקס ואי שקט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/08/2020 | 23:18 | מאת: רעות

כבר כמעט שנה שיש לי הרגשה של ספקות. שהמציאות לא אמיתית למרות שהיא עומדת לנגד עיני, פחד שאין דבר כזה באמת עולם, פחד שאני לא באמת נוכחת למרות שאני כן, פחד שהכול סתמי. המעשה הכפייתי: בדיקה שהכול אמיתי, מסתכלת ובודקת ללא עצמים ,חפצים, על הסביבה, על אנשים שזה קורה לעיתים גבוהות. מנתחת כל דבר שאני אומרת או מישהו אחר אומר או עושה ומנסה להבין מה המשמעות, מנסה להבין מה ההיגיון שעומד מאחורי כל דבר. בהתחלה הייתי נוגעת בעצמי ומסתכלת במראה לבדוק שאני נמצאת אבל זה קורה לעיתים נמוכות. מרגישה חוסר ביטחון וספקות, עדיין מרגישה שזה לא מספיק משכנע אותי וכתוצאה מכך נתקפת בחרדה קשה ולא מסוגלת לחוות את החיים בצורה ספונטנית. מפחדת שלא אבין משמעויות או שאפרש סיטואציה בצורה לא נכונה. מרגישה שהגוף פועל על אוטומט ולא מצליחה להבין איך אני עושה את זה. תחושה שהמודע התערער, מרגישה מודעות יתר לפרטים שאצל אדם נורמטיבי לא קיימים. מודעות יתר למתרחש, בדיבור, בתנועות גוף, לסביבה לאנשים.... הפסקתי לפני שנה עם הציפרלקס שהחזיק אותי 7 שנים והמצב החמיר לאחר כמה חודשים ספורים. קיבלתי את הציפרלקס בדיוק בגלל הופעת המצב הזה והוא חזר לי בשנית. לפני יותר מ חודשיים התחלתי מחדש עם 10 מג ציפרלקס ולפני שלושה שבועות וקצת העלו לי ל15 מ"ג. כמו כן אני נוטלת קלונקס (כדור ליום שמתפרס לבוקר צהרים וערב) מספר חודשים ומרגישה שהוא מגביר לי מאוד את הניתוק ומצד שני גורם לכך שלא יהיו לי התקפים. אני מרגישה שהגוף שלי מכור לכדור הנורא הזה ( לקלונקס) ואני רוצה להפסיק אותו באיזשהו שלב שכבר הציפרלקס יתחיל להשפיע. לא יודעת מה לעשות, מפחדת להשאר תקועה במצב הזה, יש לי פחד מחוסר שליטה ופחד שאכנס לדיכאון מהמצב הזה. הוא מגיע בגלים במהלך היום. יש גם פחד מאובדנות ומחשבות אובססיביות אוטומטיות סביב הנושא הזה של פחד מאיבוד שליטה פחד מדחף פחד ממוות... ואיני אובדנית בבסיסי. השתחררתי מאשפוז יום שנמשך 8 חודשים ואני מרגישה עדין לא מאוזנת. יש לי תור לפסיכיאטרית חדשה ביום שני הקרוב ואני ממש חוששת מהחלפת הציפרלקס והוספה של אנטי פסיכוטים ושאתחיל לזגזג ולהכנס לשגעון. בימים האחרונים הורדתי פירור מהקלונקס של הבוקר והתחלתי להרגיש דיכאון ומחשבות אובדניות אז חזרתי חזרה למינון המקורי מה יהיה הסוף? הקלונקס עושה לי נזק והתמכרות ןהציפרלקס עדיין לא עוזר ויש לי פחדים ןספקות.

שלום רעות. הסבל שלך קשה ונוגע ללב. אני מאוד ממליץ לך לפנות לטיפול ויעוץ פסיכיאטרי. לוקח זמן לצפרלקס להשפיע- בד"כ חודש עד חודשיים. במקרה שלך ממליץ להעלות מנון צפרלקס ל-20 מ"ג. קלונקס עצמו הינה תרופת הרגעה עם פוטנציאל התמכרות אך קודם יש ליצב את מצבך הנפשי. רק לאחר התייצבות יש לבצע גמילה הדרגתיתי מקלונקס. ממליץ לשקול תוספת תרופה אנטי-פסיכוטית כמו סרקוול עד 100 מ"ג, רספרדאל עד 2 מ"ג או אריפלי עד 10 מ"ג. בהצלחה.

01/09/2020 | 16:23 | מאת: רעות

כאשר מוסיפים אנטי פסיכוטית כחיזוק מהסוג שציינת, תוך כמה זמן ניכרת השפעה מלאה של התרופה?כמו ציפרלקס כחודש-חודשיים?תודה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה