כאשר גם אריפליי לא עוזר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/08/2020 | 12:19 | מאת: ירון

כיון שהייתה לי חרדה חזקה-התקפי חרדה חריפים ו-SSRI לא הועילו, הפסיכיאטר העריך כי אני זקוק לקלונקס במינון של 2 מ"ג קבוע. הקלונקס היחיד שאכן עזר כמה שנים ביציבות וללא חרדות. בשנתיים האחרונות הוא הפסיק לעבוד ופניתי לפסיכיאטר בכיר שאמר שקלונקס איננו טיפול וכי קיימות תרופות רבות ורשם לי ויאפקס XR במינון 225 מ"ג ואת הקלונקס אמר לי להוריד בהדרגה ל- 1.5 מ"ג ולבוא וכך לנהוג משך 3 חודשים. לצערי לאחר 4 חודשי טיפול תחת התוכנית הטיפולית לא חל שיפור ויש חרדות חזקות. הפסיכיאטר המליץ על הוספת אריפלי לחיזוק בתחילה 2.5 מ"ג אותו לקחתי חודש ללא שיפור וכעת משך ארבעה ימים מינון של 5 מ"ג בנתיים חרדה חזקה וחריפה עד שאני לוקח את הקלונקס ואז יש רגיעה לכמה שעות בודדות שהן מרווח נשימה עבורי בהן אני מצליח לתפקד ללא חרדות. הפסיכיאטר אמר לתת שבועיים לאריפליי 5 מ"ג ואז לעדכן אותו. מה יכול להיות הצעד התרופתי הבא להערכתך אם לא יהיה שיפור מובהק תחת החיזוק של האריפליי 5 מ"ג?אודה להתייחסותך.

שלום ירון. נראה כי האריפליי לא עוזרת לך. ממליץ על תוספת תרופה סרוקוול לפני השינה אשר תוריד רמות חרדה ותעזור לך לישון. ניתן לשלב עם וויפאקס גם טיפול בבונסרין או טראזודיל יכולה לעזור. אם לא עוזר ממליץ לנסות טיפול בתרופות כמו אנאפראניל או נורטילין. מעבר לכך ממליץ לך על טיפול CBT אינטנסיבי ושילוב של הרפיות. יש לשמור את הקלונקס כאופציה להתקפי חרדה בלבד. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה