כדור "מחזק" ורישום בתיק רפואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/06/2020 | 16:56 | מאת: דביר

שלום ד"ר. אני זקוק כנראה לתוספת חיזוק ל-SSRI שאני מקבל נגד הפרעת חרדה שלא עוזרים לי מספיק. הרופא המליץ על אריפלי במינון נמוך. אין לי אבחנה של דיכאון אלא של חרדה. התרופה ניתנת רק לבגיר שסובל מסכיזופרניה או פסיכוזה או כטיפול אוגמנטציה בדיכאון מסוג MDDי(Major Depressive Disorder). אין לי דיכאון אלא חרדות ואי-שקט. מה אפשר לעשות כדי שלא ירשם לי בתיק הרפואי אבחנה של MDD או גרוע מכך, פסיכוזה/סכיזופרניה?תודה.

שלום דביר. אמנם התרופה אריפלי(במקור אביליפיי) הינה בהתוויה מקורית למחלות סכיזופרניה אך כיום לאור יעילותה ולאור נוחות השימוש משמשת גם גתרופה שכיחה להפרעות דיכאון וחרדה בהצלחה רבה. אי אפשר לשנות אבחנות בתיק הרפואי וגם אין צורך לשנותן במקרה זה. אריפלי במנון נמוך גם מחוץ להתוויה עולה מחיר נמוך יחסית. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה