טופמקס-תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/09/2010 | 08:12 | מאת: lala

בעקבות טיפול אצל נוירולוג,בשל כאבי ראש חזקים, נרשמה לי התרופה טופמקס.אולם,בשום מקום לא מצויין באופן מובן את תופעות הלוואי שלה.הבנתי שנותנים אותה גם למי שסובל ממשקל יתר ואלו שנוטלים אותה מרגישים מאוד לא טוב.האם התרופה בטוחה.עלי לציין שאני סובלת מאסטמה..

04/10/2010 | 14:08 | מאת: כמאל עמארנה

על פי ה- MICROMEDEX המעודכן לרבעון זה, תופעות הלוואי של תרופה זו הינן: 1. הפרעות במערכת העיכול כגון שלשול, אובדן תיאבון, שינוי בחוש הטעם וירידה במשקל. 2. הפרעות נוירולוגיות כגון בלבול, סחרחורת, עצבנות, כאבי ראש, בעיות בזיכרון וירידה בריכוז. 3. בעיות בראייה 4. עייפות תרופה זו מאושרת ע"י ה- FDA למניעת מיגרנה ולסוגים שונים של אפילפסיה. בנוסף, ישנה התוויה לטיפול בעודף משקל, אך התוויה זו אינה מאושרת ע"י ה- FDA. חולים אשר סובלים מאסטמה יכולים ליטול תרופה זו.

04/10/2010 | 20:43 | מאת: הילה

תודה רבה על המידע. ננסה לקחת את התרופה.די חששתי מתופעות הלוואי,אולם נראה לי שאם ארגיש שינוי לרעה,אפסיק ליטול את התרופה. תודה רבה והמשך שבוע נעים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי