החלפת תרופות להורדת לחץ דם

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/07/2007 | 20:06 | מאת: בני

שלום לכם אימי בת 75 סובלת מיתר יחץ דם היא נתלה עד היום ניפדיפין אשר עזר אך יצר לה בצקות ברגליים, עכב כך ניתנה לה תרופה אחרת בשם נורמופרסאן , וההוראות לנטילה הם ירידה הדרגתית מניפדיפין, ותחילת נטילה של נורמופרסאן תוך כדי, כך שיוצא שהיא תיטול את שני התרופות יחד. שאלתי היא לאחר שביררתי ונודע לי שניפדיפין שייכת לקבוצת התרופות הנקראות "בולמי סידן" , בוא בעת שישנה אזהרה לגביי נורמופרסאן (קלונידין) "חוסמי בטא, בולמי סידן ודיגוקסין : עלולים להגביר את הסיכון להורדת קצב הלב, ולגרום להפרעות במוליכות החשמלית של הלב אשר עלולות להוביל לחסם פרוזדורי-חדרי (AV block)" האם לא מסוכן ליטול את שני התרופות באותה עת. תודה מראש.

בני שלום, אני אענה בשאלה .. מה הוא מקור הציטוט שכתבת בהודעתך?

24/07/2007 | 03:50 | מאת: בני

לגביי ניפדיפין, ושם מתוארת התרופה מקבוצת חוסמי סידן: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=179 ולגביי הציטוט עצמו הוא מתוך אינדקס תרופות, הסבר לגביי נורמופרסן (קלונידין) בחלך של תופעות הלוואי. http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=269 תודה מראש

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי