ספזמקס חצית כדור ואופן לקיחה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/10/2020 | 20:10 | מאת: סגלית

אימי לקחה תקופה ארוכה טוביאס 8 מג, אך פעולתו כבר לא יעילה. לאחרונה הוחלף בספזמקס 30. יוצר פרקי זמן בהם אין דליפת שתן אך מרגישה ממש מיובשת בפה ותחושה לא טובה. אך במהלך הלילה לקראת בוקר האפקט עובר ויש דליפה. מה ניתן לעשות? לוקח 30 בבוקר. האם לחצות כדור? האם לקחת לקראת הצהרים ולא בבוקר? בעיית הדליפה גדלה, כיון שנדרשת גם לקחת פוסיד. אולי גם הסינכרון שלהם לזמנים מסוימים נדרש? בתודה מראש

שלום, התופעות שמדווחת עליהן הן תופעות לוואי של המשפחה הפרמקולוגית לתרופות שאמא מקבלת ! כלומר טיפול ב- TOVIAZ או SPASMEX הינן תרופות אנטיכולנרגיות שיש להן תופעות לוואי כמו יובש בפה, טשטוש ראיה, אצירת שתן ועוד. יש לציין ש- SPASMEX פחות גורם לתופעות לוואי לעומת שאר התרופות במשפחה מכיוון שפחות חודר מוח ופחות גורם לתופעות לוואי מרכזיות אבל עדיין יש. בנוסף חשוב לציין שתרופות כאלה מומלץ להימנע מהן באוכלוסיה גריאטרית מכיוון ששימוש בתרופות אנטיכולנרגיות כאלה עלול לגרום לפגיעה קוגניטיבית ומעלות סיכון לדלריום ונפילות לאורך זמן. ההמלצה לבקש הפנייה לאורולוג ולהעלות את ההצעה לשימוש Betmiga שיותר נסבלת באוכלוסיה גריאטרית ופחות סיכון לתופעות לוואי. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי