חיזוק הרגליים ומניעת פציעות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/02/2012 | 04:56 | מאת: עידן

האם תוכנית הרגליים הבאה מתאימה לחיזוק המפרקים ועזרה במניעת שחקן כדורסל/רגל בן 23. תרגיל 1: סקוואט עם מוט על העורף-כח מתפרץ 4X8 תרגיל 2: סטיף לג דדליפט-לחזק את ההמסטרינג-שריר חלש אצל כדורגלנים 4X10 תרגיל 3.פשיטת ברכיים במכונה 4X10 -על מנת למנוע פציעות ברכיים תרגיל 4:הרמת עקביים-חיזוק שריר התאומיים,וחיזוק סביב רצועות הקרסול תרגיל 5:תרגיל במכונה למפסעה-חיזוק המקרבים על מנת למנוע פציעות באזור זה. כמובן שאין 100% במניעת פציעות :) תודה רבה......

עידן שלום, בעקרון יש להתאים תרגילי חיזוק באופן אינדבידואלי ובהתאם לנתונים של כל אדם (נכון לגביי סוג התרגיל ומינונים) כללית: תרגיל 1- תרגיל טוב לחיזוק גפה תחתונה. תרגיל 2- לא מכיר את תרגיל זה. תרגיל 3- לא מומלץ לבצע עקב עומס מוגבר על מפרק הברך. תרגיל 4- במידה ומתבצע בעמידה תרגיל טוב לחיזוק שרירי שוק אחורי ושיווי משקל. תרגיל 5- לא תרגיל חובה לביצוע, מחזק מקרבי ירך אך במצב ישיבה, מומלץ לבצע חיזוק מקרבים גם במנחי עמידה. במידה ואתה מעוניין בתכנית תרגול שתותאם לך באופן אישי ניתן לפנות לפיזיותרפיסט לאבחון וקבלת המלצות לתרגול. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה