תמיכה ביציבות וכאביים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/09/2011 | 01:49 | מאת: שבי

קראתי מאמר של אחד מהפיזיולגיים למאמץ הטובים והמוכרים בארץ. במאמאר הוא המליץ למי שסובל מכאבי כתפיים ומי שרוצה לנסות ללכת יותר זקוף לעשות מספר תרגילים. אחד התרגילים היה כזה: http://www.coreperformance.com/knowledge/movements/y-and-t-physioball-weights.html הוא אמר שאם עושים את התרגיל הזה כמו שהמאמן אומר בסרטון תרגיל זה יכול לתרום לזקיפות הגו. שאלתי היא: תוכל להסביר לי מה קורה לנו בעמדוד שדרה או בכלל בשרירי הגב כאשר עושים את התרגיל הזה? תרגיל שני למניעת כאבי כתפיים היה: לחיצת חזה יד יד עם משקולות על ספסל: שוכבים על ספסל מרימים את המשקולות לאוויר,אז מורידים רק יד אחת והשנייה נשארת באוויר, מסימיים את התנועה של היד הראשונה ואז היד השנייה יורדת לעשות את התרגיל בזמן שהיד הנגדית נשארת באוויר. אותו מאמן אמר שתרגיל זה תורם ליציבות הכתף דבר שחשוב מאוד. מה דעתך? תודה

שבי שלום, התרגילים שתיארת מצויינים.מבחינת עמוד השדרה הם משיגים תנועה של יישור, שזוהי תנועה רצויה. בנוסף, הם משיגים חיזוק שרירים הסובבים את הכתף ומשפרים את היציבה של הגב העליון. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה