קרע במניסקוס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

05/07/2011 | 20:53 | מאת: אירנה

שלום רב ,אני בת 39 ,עוסקת בספורט בצורה אינטנסיבית -ריקודים ,יוגה,מכשירי רב כושר,לפני כי 8 חודשים הופיעו כאבים בברך שהופיעו רק בעת כיפול של הרגל ,אחרי כי 4 חודשים כאבים התגברו-בעלייה וירידת מדרגות,במיוחד אחרי שעורים של ריקודים,בלי לבצע בירור עשיתי פיזיותרפיה (גלים קצרים ,חשמל וכד'-ללא הטבה)לפני שבועיים -ב מ.ר י-הודגם קרע בקרן האחורי של מניסק מדיאלי וציסטה בינמניסקיאלית כי 0.5 ס"מ ,בנוסף POPLYTEAL CYST , ברצוני לברר האם טיפול שמרני יכול לעזור?אני מבינה שצריך לחזק את השרירים-איזו תרגילים ניתן לבצע ?נודע לי מהמטופלת(אני אחות במקצוע) שהייתה לה בעיה דומה ומה שהציל אותה(אחרי ארטרוסקופיה לא מוצלחת) -זה תוספי תזונה - גלוקוזמין ו כורכום ,אני כרגע לוקחת את הטיפול עם הטבה ניכרת במצב תפקודי ,העם ניתן להמשיך את הטיפול ללא התערבות כירורגית? תודב רבה אירנה

אירנה שלום, במצב של קרע במיניסקוס ניתן ורצוי לטפל באופן שמרני לפני החלטה על התערבות ניתוחית. תוספי תזונה יכולים להתאים כאשר קיימת בעיה של שחיקת סחוס במפרק ופחות מתאימים לאבחנה שלך ולגילך הצעיר. הטיפול שאת מתארת הינו טיפול פאסיבי, טיפול שמרני במקרה זה צריך להתייחס לשני מישורים עיקריים: שיפור טווחי תנועה של מפרק הברך (המוגבלים עקב הקרע במיניסקוס) ע"י טיפול פיזיותרפיה מנואלית וע"י תרגול. לאחר מכן, יש לחזק את השרירים של הברך, הירך והאגן באופן ספציפי ובעיקר במנחים פונקציונאליים (עמידה, הליכה וכדומה) בהדרכת פיזיותרפיסט. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה