אימון על חוף הים +אופניים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/06/2011 | 20:03 | מאת: שבי

שלום סאם יש לי 2 שאלות אלייך :) 1. אני שחקן כדורגל בן 20, לפני מספר ימים הראו את כל שחקני הכדורגל המובילים שיש לנו בישראל עושים אימון על חוף הים שכלל קפיצות והרבה ספרינטים-גם קצרים וגם ארוכים. תוכל להגיד לי איך התנועות על חוף הים עוזרות לשחקן כדורגל? למפרקים שלנו? תוכל לפרט בבקשה סאם? 2.אני אחד שממש אוהב אופני ספינינג במכון, אני עכשיו בתקופה הכנה לקראת עונה של כדורגל, אני עושה 3 פעמיים בערך ולפעמיים אפילו 4 פעמיים חצי שעה 35- דקות כל יום בגלל גם לשמור על כושר אבל בעיקר כי אני אוהב את זה. סתם במקרה יצא לי לשמוע שיחה של 2 בחורות במכון שאומרות שרכיבה המשך מספר פעמיים בשבוע יכולות להזיק לברכיים כי לפעמיים משנים מהירות ואין בקרה לזהירות או משהו כזה, לא שאני מאמין לזה אבל מה דעתך? תודה רבה סאם

שלום, לגבי ריצה על חול. משטח לא יציב מאתגר את מערכת התחושה העמוקה של הגוף וכך מאתגר את כוח השרירים משמעותית. חשוב לבדוק מי מתאים לפעילות כזאת ומי פחות. לדוגמא, במצבים של מבנה כפות רגליים שטוחות, יש להיזהר! בנוסף, בגלל הרכות של החול, נדרש מהגוף ליצר הרבה יותר כח אשר מחזק את השרירים. לגבי ספינינג, כל עוד יושבים ומתאימים נכון את האופניים, ולא עובדים עם התנגדות חזקה, לא רואה שאימון של 4 פעמים בשבוע 35 דקות מסכן את הברכיים. כדי להיות בטוח, תעבוד עם התנגדות מינימאלית. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה