כאבים בגב תחתון + הקרנה של כאבים ותחושה רדומה ברגל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

13/04/2011 | 22:31 | מאת: חלי

החבר שלי סובל כבר כמה שבועות מכאבים חזקים בגב וברגל ולא הצלחתי לקבל מענה מהרופא לכן אני פונה אליכם. לפני כ4 שבועות התחילו כאבי גב תחתון בצד ימין ולאחר כשבוע במילואים בו עשה יחסית הרבה פעילות התחילה לכאוב גם הרגל (גם ימין) באיזור השוק ויש תחושה של הירדמות וכמו כן גם כף הרגל מרגישה רדומה . במצב שכיבה זה לא כואב זה כואב יותר בעמידה והליכה ( הוא צולע כשהולך), והכי כואב לו במצב ישיבה. לפני כשבוע וחצי הלך לראשונה לאורטופד, עשה צילום שיצא תקין וקיבל כדורים (מסוליד )פעמיים ביום וכמו כן הוראה לשים בן גאי לשיכוך הכאב. היום חזרנו לרופא לאחר הטיפול וללא שיפור. הרופא אמר שיתכן שזו פריצת דיסק או דלקת . הוא נתן לנו הפנייה לסיטי, פיזיותרפיה, כדורים יותר חזקים (קטאפלם), ויטמין B, הפנייה לזריקת קורטיזון.ללא הסברים. אנו חוששים לקחת את הקורטיזון אז את זה בינתיים הוא לא לקח. כמו כן אני לא יודעת אם זה קשור אך יש לו פסוריאזיס זה מה שהרופא רשם בהפניה: רגישות בע"ש מתני ועכוז ימין.הגבלת טווח. ירידת תחושה באספקט לטרלי של כף רגל ימין ובשוק ימין. ספק ירידת כח כיפוף גבי בקרסול ימין 4+/5 SLR - כאב ירך אחורית מימין. שולט על סוגרים. צילום ע"ש מתני לפני שבועיים - גובה חוליות דיסקים וציר סאגיטלי - ללא ממצא חריג. יש לי מספר שאלות: מה זה יכול להיות? לאיזה רופא כדאי ללכת האם יש מומחיות ספציפית שמתאימה לבעיה? האם לקחת את הקורטיזון? ולגבי תפקוד האם כדאי להמשיך לעבוד ( הוא עובד בישיבה מול מחשב ) או שזה מחמיר את המצב המון תודה!

חלי שלום, באופן כמעט וודאי מדובר בפריצת דיסק שגורמת לתהליך דלקתי ולחץ על שורש העצב שיוצא מהגב ויורד לרגל. בצילום רגיל רואים מבנה החוליות בלבד (עצם) לכן אם לא מדובר בטראומה, אין סיבה שיצא לא תקין! CT או MRI בהחלט יראו את מצב הרקמות הרכות – דיסק ועצב. הטיפול פיזיותרפיה ותרופות אנטי דלקתיות. בשלב הזה יש להימנע באופן מוחלט מישיבה וכיפוף!!! הליכה, שכיבה ישרה ושחיה. אבל, מכיוון שיש פגיעה עצבית וירידה תחושתית ואולי בכוח, יש לפנות בהקדם לרופא מומחה עמוד שדרה. במצבים של פגיעות עצביות יש לשקול התערבות ניתוחית. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה