הרגלי הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

09/08/2007 | 19:13 | מאת: שוני

לא אחת אנו שומעים הטפות,במסגרות שונות, כיצד עלינו להתנהל, למרות שלכאורה, נראה לנו שאנו מתנהלים באופן טבעי. ובכן, כיצד הרגלי הליכה נכונים גורמים לנו להיפטר מכאבי גב, צוואר, כתפיים, ברכיים, אגן ומכאובים אחרים,שלפעמים יכולים אף למנוע ניתוח ותרופות? בתודה שוני

שוני שלום, על מנת למנוע כאבים במערכת התנועה; שרירים, מפרקים, גידים ועצבים, חשוב לבצע את ההליכה או כל פעילות ספורטיבית/יומיומית באופן הנכון ביותר. אין ספק שהדברים מבוצעים באופן אוטומטי. יש לשמור על גמישות שרירית/ גידית תקינה, תנועתיות מפרקים משוחררת ללא הגבלה וכוח שרירים מספק על מנת לתמוך את חלקי הגוף הצורה היעילה ביותר. חשוב למנוע ולטפל בכל מבנה (יציבה) ו/ או תפקוד לא תקין של הגוף, כמו מבנה לא תקין של כפות הרגליים, מנח לא תקין של הברך, ירך (למשל סיבוב יתר פנימי של הברך וירך), תנועתיות ומנח לא תקינים של האגן/ עמוד שדרה, הבדל באורך רגליים וכו'. לאחר שמירת חלקי הגוף במנחים ביומכאניים תקינים ומתן מערכת תקינה לשליטה על התנועה, הסיכויים לפגיעה במערכת התנועה נמוכים יותר. לגבי הליכה. הליכה נכונה נמדדת על פי הצעד הנכון. צעידה של כפות הרגליים הינה בסיבוב חיצוני או פנימי, על פי המנח הטבעי של הגוף ובעיקר אגן הירכיים. נחיתת כף הרגל תיעשה בעקב הרגל. הלחץ מועבר לכיוון האצבעות, אשר נותנות את הדחיפה להנפת הרגל ולהעברתה קדימה. אפשר לדמיין תנועה של קפיץ בזמן הליכה, כאשר הוא נדרך בזמן העברת המשקל אל הרגל (מיד לאחר הנחיתה) ואז מתקבלת תנועת כיפוף בקרסול, בברך ובירך. בשלב הביניים, יש ליישר את הברך והירך (אם כי יש להימנע מישור יתר של הברכיים- נעילת ברך). בשלב הסופי, יש לדחוף את משטח ההליכה בעזרת הקרסול על מנת להצליח להניף את הגפה קדימה. יש לשמור על הגוו זקוף לאורך כל שלבי ההליכה. את ההליכה מומלץ לבצע בנעלי ספורט הבנויות עם תמיכות נכונות אשר מונעות תנועות פתולוגיות ומאפשרות לכף הרגל תנועה אופטימלית. לגבי תנועות הידיים. התנועה אמורה להיות אוטומטית. יד ורגל נגדית. מושיטים קדימה בו זמנית יד ימין ורגל שמאל ולהיפך, באופן אוטומטי. ראה קישור זה: http://www.gla.ac.uk/ibls/fab/tutorial/anatomy/hfgait.html בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה