קליקים בברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/05/2010 | 16:20 | מאת: ישראל

חמיס שלום. לפני שבוע יצאתי לריצה של 6 ק"מ. לא מדובר בריצה ראשונה אך פעם ראשונה של כזאת מרחק מזה שנים. מאז הריצה ועד היום כאשר אני עולה במדרגות אני שומע קליקים בברך שמאל כאשר אני מכוף אותה. הלכתי לקנות נעלי ריצה מקצועיות לאחר מכן ובניתוח שעשו לי בחנות אמרו לי שכאשר אני רץ כף רגל שמאל לא מתקפלת בעת ריצה לעומת ימין שכן. יש לציין כי נפצעתי בברך בצבא. פציעה קלה שלא הורידה לי בפרופיל ולא פגעה לי בפיקה תודה רבה

ישראל שלום, רוב הסיכוי שמדובר בתזוזה של מפרק הפיקה ללא ייצוב שרירי טוב. אך צריך לשלול נזק למיניסקוס. במידה ומדובר בתנועה לא תקינה של הפיקה – לא במסלול התקין, נדרש טיפול פיזיותרפיה הכולל: טיפול מנואלי (תנועתיות של הפיקה), חיזוק שרירים ספציפי, וטייפינג (חבישות). מאמר: הביומכאניקה של הברך http://www.doctors.co.il/ar/9854/פציעות+ספורט+בברכיים בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה