נקע בקרסול

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

18/03/2010 | 16:50 | מאת: רוני

שלום, נקעתי את הקרסול לפני 8 שבועות. הקרסול קובע למשך 10 ימים (+קביים) ומאז הורדת הקיבוע אני מבצעת פיזיותרפיה באופן כמעט יומיומי. יש לי 2 שאלות: 1) אני מועדת לעיתים קרובות, לפחות פעם ביום, אפילו שאני נזהרת ומנסה לשים לב לקרקע עליו אני דורכת. אתמול למשל מעדתי בבוקר והקרסול כאב עד הלילה. 2) יש לי ביום שבת צעדה על שביל קק"ל ל-10 ק"מ. האם רצוי שאוותר על ההליכה או שאם אשים AIRCAST זה יהיה בסדר? כשאני הולכת הרגל לא כואב, אבל ניסיתי לרוץ והקרסול מתחילה לכאוב לאחר 5 דקות. אודה לתשובתך, רוני

רוני שלום, כנראה מדובר בחוסר יציבות משמעותית על רקע קרע ברצועות המייצבות וחולשה של השרירים המיצבים. בשלב הזה, חשוב להגיע לתפקוד מלא ככל האפשר. במידה וישנם נקעים חוזרים ו/ או כאב יש להשתמש ב- AIRCAST. במידה והכאב בכל זאת יתגבר עם תמיכה יש להימנע מהליכה ממושכת. מטרת הטיפול בפיזיותרפיה: הורדת נפיחות וכאב, השגת טווחים מלאים במפרק והכי חשוב זה חיזוק המיצבים של הקרסול על ידי תרגול על משטחים לא יציבים (כמו פיתה, פטריה). יש לבצע תרגול מהסוג הזה בדרגות קושי גבוהות לפחות 6 חודשים. תרגול עצמי גם בבית. חשוב גמילה הדרגתית מה- AIRCAST. תמיכת יתר לא תאפשר חיזוק טוב של השרירים, כך שהגוף יהיה תלוי בתמיכה חיצונית. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה