כאב במשפעה לאחר ריצה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

16/03/2010 | 12:29 | מאת: יוסי

שלום, לאחר ריצה מאומצת, למשל אינטרוולים, אני חש כאב במפשעה, בחיבור בין השוק לירך. הכאב מתבטא אם אני מרים את הברך מעלה או מנסה לעשות תנועה סיבובית של הירך מן הפשעה. לאחר מספר ימי מנוחה הכאב חולף אך שב לאחר אימון אינטסיבי נוסף. מה עליי לעשות? תודה, יוסי

יוסי שלום, יש צורך בבדיקה מקיפה של מפרק הירך. חשוב לבדוק את תנועות המפרק ושלול בעיה מפרקית. כנראה מדובר בבעיה של גיד/ שריר. הפגיעה השכיחה על פי התיאור שלך: פגיעה ומכופפי ומקרבי הירך או שרירי הבטן התחתונים שמשתלבים קרוב מאוד לאותו האזור. הטיפול: עיסוי עמוק לשריר/ גיד, מתיחות, וחיזוק. חבישה להורדת העומס מהאזור בזמן פעילות ספורטיבית. על ידי בדיקה קלינית של אורטופד או פיזיותרפיסט ניתן לאבחן את הסיבה. הגרום ככל הנראה טכניקת הריצה שלך הגורמת לעומס אסימטרי. לכן, יש להיבדק בזמן ריצה ובהתאם לטפל. גורמים אפשריים: הגבלה בתנועת מפרק הירך, חולשת שרירים, הבדל באורך רגליים, מבנה אסימטרי של כפות הרגליים, ועוד. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה